Athlon TCO Scan

‘Met een TCO scan brengt u alle kosten van een leasingwagen in kaart’


De kost van een leasingwagen omvat veel meer dan enkel de maandelijkse huurprijs. Ook de brandstofkosten, fiscale aspecten,... moeten mee in rekening gebracht worden. Het kostenplaatje dat zo ontstaat is de total cost of ownership (TCO). Als u de reële financiële impact van een leasingoplossing wil kennen, moet u zich dus op de TCO baseren.

Troeven

  • TCO brengt alle werkelijke kosten van een leasingoplossing in kaart.
  • Athlon experts maken u wegwijs in kosten verbonden aan autofiscaliteit.
  • TCO-analyse helpt u in uw zoektocht naar een duurzame vloot.

De TCO-analyse van Athlon bestaat uit 5 stappen

Stap 1. Opstart.

Eerst hebben de Athlon consultants een kennismakingsgesprek met u over uw huidige mobility policy, uw mobiliteitsbehoeften en de verschillende obstakels. We verzamelen alle relevante data -budgetten, KPI’s, vlootinformatie, fiscale informatie- en bepalen de workflow.

Stap 2. De fiscale regelgeving van naderbij bekeken.

We updaten u over de laatste fiscale ontwikkelingen en hun impact op uw total cost of ownership.

Stap 3. TCO-analyse van uw vloot vandaag.

Op basis van de verzamelde data maken we een TCO-analyse van uw huidige vloot, die de vergelijkingsbasis wordt met de TCO-studie van de Athlon consultants.

Stap 4. Vergelijkende TCO-studie van duurzame voertuigen.

De Athlon consultants stellen voor elk referentievoertuig in uw vloot een relevant, duurzaam alternatief voor. Ze zetten ook de fiscale voordelen tegenover de financiële voordelen, zodat u de juiste afwegingen kan maken.

Stap 5. Next steps en roll out

Met de informatie die u tijdens de vorige stappen verzameld hebt, beschikt u over alle tools om de juiste beslissingen te nemen. De Athlon-consultants adviseren u bij de roll-out.

We hebben met onze Athlon TCO Scan al meerdere klanten kunnen helpen bij de afweging tussen benzine/diesel en elektrisch/hybride. Enkel met een juiste becijfering maak je immers slimme keuzes. - Philippe Fouyn, Strategic Consulting Manager

Info opvragen over de Athlon TCO Scan

Aanspreking

*
*
*
*
*
Duid uw voorkeuren aan: