Dringende hulp

Vragen bij pech of ongeval

 • Ik ben betrokken bij een ongeval. Wat doe ik?
  Blijf rustig en hoffelijk. Trek meteen een fluojasje aan en zorg ervoor dat al uw passagiers dat ook doen. Plaats de gevarendriehoek. Bel de politie als er gewonden zijn, of als u het oneens bent met de tegenpartij. Vul het aanrijdingsformulier nauwkeurig in – ook de achterkant. U vindt het bij uw autopapieren.Gebruik de noodknop zeker niet.

  Aanrijdingsformulier

  Volg deze stappen:
  • Vermeld het precieze tijdstip en de exacte locatie van het ongeval.
  • Kruis in de middelste kolom alle vakjes aan die van toepassing zijn.
  • Vul de geboortedatum van de bestuurder in.
  • Is er zichtbare schade? Noteer dan welke.
  • Schrijf bij punt 14 uw eigen opmerkingen in de kolom van uw voertuig.
  • Teken op de situatieschets ook de verkeerstekens, wegmarkeringen, rijrichting, afbakeningen, stoep, …
  • Is er onenigheid over de situatieschets? Teken er dan allebei één.
  • Zijn er gewonden? Laat dan een proces-verbaal opstellen, en vul het pv-nummer en de datum in op het aanrijdingsformulier.
  • Zijn er getuigen? Noteer hun naam, adres en telefoonnummer op het aanrijdingsformulier.
  • Laat het formulier ondertekenen door alle partijen. Bel de politie als de tegenpartij dat weigert.
  • Zit verzekering of schadebeheer in uw leasecontract? Stuur uw aanrijdingsformulier dan binnen de 24 uur naar insurance.belgium@athlon.com. Of nog gemakkelijker: verstuur uw aangifte online.

  Ongevalsdossier

  Zodra wij op de hoogte zijn van uw ongeval, openen we een dossier. U krijgt dan zo snel mogelijk het dossiernummer en een toelichting bij de herstelprocedure. Vragen? Contacteer een medewerker van Driver Desk.
 • Mijn auto is te zwaar beschadigd om verder te rijden. Wat doe ik?

  Staat pechverhelping in uw leasecontract? Bel dan naar Athlon Assistance (+32 78 150 261), de klok rond. De pechdienst sleept uw auto weg, brengt u en uw passagiers veilig naar huis en/of regelt een vervangwagen. Zie ook Wagenpech.

  Gebruik de noodknop niet.

 • Mijn auto beschikt over een noodknop. Waarom vermijd ik best het gebruik ervan?
  Om u zo snel mogelijk en adequaat te helpen, vragen we om in geval van panne of pech contact op te nemen met Athlon Assistance (+32 78 15 02 61) en de noodknop in uw wagen niet te gebruiken. Via de noodknop neemt u namelijk contact op met de bijstand van het merk en hier kunnen andere afspraken gelden. Athlon Assistance heeft al de nodige informatie over uw wagen (recht vervangwagen, afsleepafspraken…) en geeft de operationele diensten de nodige informatie om de herstelling van uw wagen mee op te volgen zodat u deze zo snel mogelijk terug in gebruik kan nemen.
 • Mijn auto is beschadigd door vandalisme, een aanrijding met een dier of na vluchtmisdrijf. Wat doe ik?

  Doe binnen de 24 uur aangifte bij de politie, en breng Athlon op de hoogte via Driver Desk. Vermeld het pv-nummer.

 • Een of meerdere opvliegende steentjes beschadigen of breken mijn autoruit. Wat doe ik?

  Is er verzekering of schadebeheer opgenomen in uw leasecontract? Bel dan naar Athlon Glass Care (+32 70 233 301 - € 0,30/min). De centrale verbindt u door met de dichtstbijzijnde reparateur. Vul een ongevalsaangifte in, en bezorg ons die via het online formulier.

 • Ik heb wagenpech. Wat doe ik?

  Staat pechverhelping in uw leasecontract? Bel dan 24/7 naar Athlon Assistance (+32 78 150 261). Wij helpen u zo snel mogelijk uit de nood. In het beste geval herstellen we uw auto ter plaatse, anders slepen we die naar de dichtstbijzijnde merkdealer. Kan die uw auto ook niet meteen repareren? Dan brengen we u en uw passagiers naar huis.
  Bij pech hebt u altijd recht op een vervangwagen. In principe voor maximaal vijf dagen, maar die periode wordt verlengd als de reparatie langer duurt.

 • Wat bij een ongeval of pech in het buitenland?

  Is pechverhelping of verzekering opgenomen in uw contract? En staat het land waar u bent op uw groene kaart (verzekering)? Bel dan naar Athlon Assistance (+32 78 150 261), de klok rond. Wij regelen de pechverhelping. Vond u zelf pechverhelping, of schakelde de politie die in? Vraag dan uw terugbetaling aan. Als uw auto binnen 5 dagen te repareren is, kiest u uit drie opties:

  1. U gebruikt een vervangwagen voor maximaal 5 dagen.
  2. U en uw passagiers verblijven op hotel. Dat wordt terugbetaald tot 65 euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Met een maximum van 500 euro in totaal.
  3. U krijgt een gratis terugreis met een huurwagen, de trein (inclusief taxi naar het station) of – als u verder zit dan 1000 km – het vliegtuig.

  Is uw auto niet binnen vijf dagen te repareren, of gestolen of uitgebrand? Dan repatrieert Athlon Assistance u en uw passagiers.


 • Bij welke erkende carrosserieherstellers kan ik terecht?

Vragen bij verlies of diefstal

Vragen bij een vervangwagen

 • Wanneer heb ik recht op een vervangwagen?

  U rekent op een vervangwagen als uw leaseauto langer dan 24 uur niet beschikbaar is, en de optie in uw leasecontract zit.


 • Hoe regel ik een vervangwagen?

  Reserveer uw vervangwagen zo snel mogelijk via Driver Desk – bijvoorbeeld zodra u de datum voor uw herstelling kent.

  Eigen wagen
  Breng uw eigen wagen pas binnen nadat u alle waardevolle spullen eruit hebt gehaald – ook de skikoffer en fietsendrager. Zo draait u niet zelf op voor kosten bij verlies of diefstal. Haal uw wagen maximaal één dag na de herstelling of het onderhoud weer op. Anders betaalt u de extra dagen.

  Vervangwagen
  Check of de staat van uw vervangwagen (schade, km, brandstof, …) overeenkomt met het statusrapport. Is dat niet zo? Breng Driver Desk dan meteen op de hoogte.
  Lever uw vervangwagen in met evenveel brandstof als toen u hem kreeg.


Een vraag over uw leasewagen? Bel of mail een medewerker van de Athlon Driver Desk op
02 716 58 21 of driverdesk.belgium@athlon.com