Onderhoud en banden

Vragen bij onderhoud en bandenwissel

 • Wanneer moet ik mijn auto laten onderhouden?

  Volgens het onderhoudsschema van de constructeur, of als de boordcomputer van de wagen dit aangeeft. Zo rijdt u veiliger en vermijdt u zichtbare of onzichtbare schade.


 • Hoe regel ik een onderhoud?

  Maak zelf een afspraak met een officiële merkdealer, en zeg dat het om een Athlonwagen gaat. Of nog gemakkelijker: reserveer bij het Athlon Service Center (T: 02 895 33 10). Is er een onderhoudsboekje? Laat dat dan invullen. Voor onderhoud gaat de rekening rechtstreeks naar Athlon, ook voor extra herstellingen. Maar leefde u het contract niet na? Dan kunnen we u de kosten die daaruit voortvloeien wél aanrekenen.


 • Krijg ik een vervangwagen tijdens het onderhoud?

  Ja, maar enkel als die dienst in uw contract zit. Reserveer uw vervangwagen via Driver Desk. Zie ook Vervangwagen. Gaat u in het Athlon Service Center op onderhoud? Dan krijgt u standaard een vervangwagen.  Een extra service om u te bedanken.


 • Hoe hou ik mijn leasewagen zelf in orde?

  Oliepeil – Controleer regelmatig het oliepeil met de peilstok. Die geeft de minimale en maximale hoeveelheid aan. Bij het Athlon Service Center, Auto 5 of een officiële merkdealer laat u die gratis aanvullen. Ook voor extra ruitenwisservloeistof kunt u daar terecht.
  Bandenprofiel – Hou uw bandenprofielen goed in het oog. Zodra de slijtageblokjes zichtbaar worden, vervangt u uw band het best meteen. Zit de bandendienst in uw contract? Maak dan een afspraak met het Athlon Service Center of een door ons erkende bandencentrale, niet bij een merkendealer.
  Bandenspanning – Ga regelmatig de bandenspanning na. Zo vermijdt u een klapband én verbruikt u minder brandstof. De ideale spanning vindt u terug in het constructeursboekje. Vervoert u zware bagage? Pomp de koude (!) banden dan op vóór u de wagen vollaadt.


 • Wat als mijn wagen beschikt over een Adblue reservoir?
  Sommige voertuigen beschikken over een extra reservoir voor AdBlue. De voertuigen die met een dergelijk reservoir zijn uitgerust, kunnen niet rijden zonder toevoeging van AdBlue en vallen stil wanneer het AdBlue-reservoir leeg is.
  Als er olie, koelvloeistof of AdBlue bijgevuld moet worden, gaat de werknemer langs bij een concessiehouder van het merk, een Athlon Service Center of een vestiging van Auto 5 die de hiermee gepaard gaande kosten aan Athlon factureert.

 • Wanneer en hoe regel ik winterbanden?

  Ga na of winterbanden in uw contract zitten. Is dat zo? Maak dan een afspraak met het Athlon Service Center of een door ons erkende bandencentrale, niet bij een merkendealer. Doe dat het liefst al tijdens de zomermaanden. Het winterbandenseizoen loopt ruwweg van begin oktober tot eind april. Maak dus ook op tijd een afspraak om uw zomerbanden opnieuw te laten installeren.
  Geef bij uw afspraak meteen de juiste bandenmaat door. Kijk daarvoor op de banden zelf (en niet in het constructeursboekje).

  Meer info over de wissel naar winterbanden? Klik hier.
 • Ik heb een lekke band. Wat nu?

  Verwissel de band onmiddellijk. Doe dat zelf, of bel 24/7 naar Athlon Assistance (+32 78 150 261) áls u recht hebt op pechverhelping. Maak dan een afspraak met het Athlon Service Center of een door ons erkende bandencentrale, niet bij een merkendealer.


Een vraag over uw leasewagen? Bel of mail een medewerker van de Athlon Driver Desk op
02 716 58 21 of driverdesk.belgium@athlon.com