Snel en veilig op wintersport

Een goede voorbereiding van uw reis helpt u uw reistijd naar de plaats van bestemming te beperken. Regel zoveel mogelijk van tevoren. Wij helpen u graag een eindje op weg.

Regels

Als u uw vakantiebestemming hebt gekozen, is het raadzaam te informeren welke regels in dat land (en de landen waar u doorheen rijdt) gelden.

Vignetten en milieustickers

Voor Zwitserland, Oostenrijk en sommige Duitse binnensteden zijn vignetten of milieustickers nodig. Schaf deze voor uw reis aan om rijen en oponthoud te voorkomen.

Sneeuwkettingen

Heeft u nog nooit sneeuwkettingen gebruikt? Oefen dan een keer thuis op uw gemak. U ziet dan meteen of uw sneeuwkettingen passend zijn.

Navigatie

Het kan weleens voorkomen dat een navigatiesysteem uitvalt of dat het geen actuele kaarten bevat. Daarom is het raadzaam om, naast het navigatiesysteem, kaarten mee te nemen.

Rustige tijdstippen

Zorg dat u rijdt als het minder druk is.
Piekuren op de snelwegen van onze buurlanden zijn op de heenweg: vrijdag tussen 13.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Op de terugweg: zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur en zondag tussen 16.00 en 20.00 uur. Check verkeersdruktekalenders in de weekenden tijdens het wintersportseizoen. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten.

Veilig reizen

Natuurlijk is het fijn om snel op de plaats van bestemming te zijn. Verlies hierbij echter niet de veiligheid uit het oog. Zorg dat u uitgerust bent, rijd niet teveel uren achterelkaar en pas uw rijgedrag aan de omstandigheden aan.