Athlon E-Mobility

Alles over laden.

De grootste uitdaging in de wereld van e-mobility is het efficiënt herladen van elektrische wagens. Vandaag wordt 60% van de elektrische wagens op kantoor opgeladen, 30% thuis en 10% op openbare plaatsen. Intussen beschikt België over zo’n 10.000 openbare laadpalen en het netwerk zal in de toekomst nog verder uitbreiden. Thuis- en/of kantoorinstallaties blijven evenwel onontbeerlijk om de inzetbaarheid van uw elektrische vloot te garanderen.

Voor elke gebruiker een installatie op maat.

Elektrisch laden valt niet onder één noemer te vatten. Plug-in hybridewagens hebben vaak genoeg aan een mobiele laadoplossing, terwijl 100% elektrische wagens vaak een vaste laadinstallatie vragen omdat de capaciteit van de te herladen batterij een stuk hoger ligt. Voor ondernemingen met een hoog personeelsverloop of erg mobiele werknemers kan het bovendien handig zijn om ook slimme mobiele laders te integreren in het mobiliteitsplan.

Onze laadoplossingen

Athlon werkt nauw samen met gespecialiseerde partners om u volledig te ontzorgen en laadsystemen op te zetten die volledig zijn afgestemd op uw onderneming.

Athlon: de 360°-partner voor uw elektrische vloot.

Bij Athlon vinden we voor elke onderneming en bestuurder een aanpak op maat. Elke vast laadpunt geïnstalleerd door één van onze partners omvat de plaatsing van een future proof vast laadpunt van 22 kW, schouwing, helpdesk, rapportering rond laadbeurten én mogelijkheid tot identificatie via een badgesysteem. Voor thuisinstallaties bij werknemers verzorgt Athlon bovendien ook de automatische terugbetaling van de elektriciteitskosten aan de bestuurder. 

Voor plug-in hybrides kan de Nexxtender (slimme mobiele lader) met ons aanbod Athlon MobilityPay worden gecombineerd. De smart cable zal de hoeveelheid thuis opgeladen energie registreren voor de automatische terugbetaling. Onze MobilityPay kaarten – in samenwerking met erkende providers – bieden toegang tot de publieke laadpalen, in combinatie met tanken.

De voordelen van onze laadpassen en -kaarten:

  • achteraf betaald
  • mogelijkheid om in het buitenland te laden
  • groot openbaar netwerk
  • app met zoekfunctie naar de openbare laadpalen
  • zeer compleet overzicht van de laadsessies

De voordelen van elektrisch rijden

Wagenpark elektrificeren?