Nieuwsbericht

Autosalon 2019: het jaar van de elektrische bestelwagen

Geplaatst op
2019 is een onpaar jaar en dus staan bestelwagens op het Autosalon in de schijnwerpers. De groeiende e-commerce, de evoluerende stadsmobiliteit en de nood aan een transitie naar een elektrisch wagenpark, maken dat er deze editie heel wat te beleven valt.

Sinds 2015 stijgt het aantal inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen ononderbroken. Omdat we steeds meer online bestellen en de voertuigen vaak worden ingezet om de zogenaamde last mile te overbruggen, worden ze steeds belangrijker. “Tot nu toe werden bestelwagens voornamelijk aangedreven door diesel, maar 2019 zal de overgang naar de elektrische bestelwagen inluiden”, voorspelt Steve Somers, salesverantwoordelijke voor Athlon VanLease, het leaseprogramma van Athlon voor bestelwagens van minder dan 3,5 ton.

Elektrisch

Ook op de 97ste editie van het Autosalon doen elektrische bestelwagens hun intrede. Daarvoor moet je in Paleis 12 zijn. “Meer en meer constructeurs hebben een bestelwagen klaar die volledig elektrisch of hybride rijdt. Heel wat bedrijven en overheden springen graag mee op die kar, want voor vlootmanagers is het een goede manier om hun wagenpark te vergroenen”, zegt Steve Somers. 

“Koeriersbedrijven die in steden pakjes naar hun eindbestemming brengen, zijn bovendien enorm gebaat bij relatief kleine, elektrische voertuigen. Die hebben zowel een positieve impact op het milieu als op de doorstroming van het verkeer in de stad. Ook Athlon VanLease wil daarop inzetten.”

Ontzorging

Daarnaast wordt de markt gekenmerkt door de nood aan ontzorging bij de klant. Bij onderhoud, reparatie of technische keuring staat de bestelwagen stil en verliest de ondernemer inkomsten. Meer nog: de indirecte kosten die gepaard gaan met het zoeken naar een mobiliteitsoplossing, lopen vaak hoog op. Leasingpartners, waaronder Athlon, zetten daarom steeds vaker in op een ondersteunende rental-afdeling. Klanten met een ontzorgingspakket kunnen rekenen op een gepast vervangingsvoertuig.

Most Loved Van

Naast de extra aandacht voor koetswerkspecialisten, ombouwers en fabrikanten, vinden er in Paleis 12 ook een aantal wedstrijden plaats. Na een succesvolle eerste editie in 2017 organiseren FEBIAC (de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie) en haar leden opnieuw de ‘Most Loved Van’-verkiezing. Ze doen dat in samenwerking met Transportmedia, een uitgeverij die uitsluitend over transport, logistiek en bouw communiceert. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete bestelwagen. Ook de ‘Fastest Growing Van’ en de ‘Most Loved Van Solution’ vallen in de prijzen. De winnaars worden op 24 januari bekendgemaakt tijdens een B2B-event in Paleis 12.

Het Autosalon opent op vrijdag 18 januari om 13 uur de deuren met een avant-première. Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 januari is het Salon elke dag toegankelijk van 10.30 tot 19 uur. De nocturnes op maandag 21 en vrijdag 25 januari duren tot 22 uur. Een standaardticket kost 15 euro.

Een plan kunt u vinden op de website van het Autosalon.

7 redenen om voor Athlon VanLease te kiezen

Met Athlon VanLease biedt Athlon vlootmanagers een leaseprogramma aan voor bestelwagens van minder dan 3,5 ton. “Athlon VanLease onderscheidt zich van traditionele services doordat we voor de klant een product op maat ontwikkelen”, stelt salesverantwoordelijke Steve Somers. Wat houdt zo’n totaaloplossing in?
  1. Bij Athlon VanLease zijn alle diensten inbegrepen: onderhoud, banden, technische controle en een gelijkwaardige vervangwagen. Athlon garandeert zo uw mobiliteit dag in dag uit.
  2. Welke wagen u nodig hebt, hangt af van uw dagelijks gebruik. Athlon bekijkt samen met u of u focust op comfort, ergonomie, laadvermogen, verbruik of inrichting en geeft advies over de meest geschikte wagen. Kiest u voor een elektrische bestelwagen? Dan bekijken we samen of u ook intelligente laadkabels of elektriciteitsinstallaties nodig hebt, hetzij op uw bedrijfssite, hetzij bij uw werknemer thuis.
  3. U maakt extra lang gebruik van uw bestelwagen: tot wel 84 maanden en 280.000 kilometer per contract.
  4. Naast zomer- en winterbanden biedt Athlon voor bestelwagens ook All-Season-banden aan. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van zomer- en winterbanden, maar u bespaart heel wat tijd en zorgen.
  5. Als u kiest voor ons‘zonder-zorgen-pakket’, staan wij in voor alle operationele activiteiten rond technische controle, onderhoud en herstellingen (denk bijvoorbeeld aan een haal- en brengservice). Bij autopech zorgt Athlon voor een geschikte vervangwagen.
  6. Bij afloop van het contract hanteren we een schadematrix op maat van bestelwagens, want die worden veel intensiever gebruikt. Opties als beschermpanelen en wielkastbeschermers beperken de schade tot een minimum.
  7. Speciaal voor het 97ste Autosalon sloot Athlon een aantal Lease Deals met leveranciers. Ook voor bestelwagens lopen er promoties.

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis


Terug naar nieuwsoverzicht