Nieuwsbericht

Belgische doorbraak in bereik en oplaadtijd elektrische wagens

Geplaatst op
Veel bestuurders knappen af op het beperkte bereik en de trage oplaadsnelheid van de huidige generatie elektrische auto’s. Het Leuvense onderzoekscentrum IMEC zocht en vond een oplossing.

Vandaag worden elektrische wagens aangedreven door zogenaamde natte batterijen, die een vloeibare elektrolyt bevatten. De capaciteit van die batterijen is gelimiteerd, waardoor deze wagens maar een beperkte afstand kunnen afleggen.

Langer rijden, sneller opladen

Het is dus niet verwonderlijk dat er wereldwijd een wedren aan de gang is om dat bereik op te drijven. Onderzoekers breken zich al even het hoofd over een opvolger voor de huidige generatie herlaadbare lithium-ionbatterijen. IMEC vond die opvolger naar eigen zeggen in een batterij met een nieuwe, vaste elektrolyt.

Die vaste elektrolyt kan de elektrische wagen een aanzienlijke boost geven, omdat hij zorgt voor een betere geleidbaarheid en meer energieopslag. Vandaag hebben elektrische auto’s per laadbeurt een maximumbereik van 400 kilometer. Het bereik van de nieuwe ‘vaste’ batterij kan op termijn oplopen tot 600 kilometer. Ook de laadtijd zou flink naar beneden gaan: van anderhalf uur naar een tiental minuten. Bovendien zou de batterij van IMEC langer meegaan en is ze veiliger dan de huidige generatie batterijen.

Batterijproducenten die de nieuwe technologie willen gebruiken hoeven hun productieproces ook niet drastisch om te gooien. De Leuvense onderzoekers vertrekken immers van een vloeibare elektrolyt, net zoals bij de huidige autobatterijen. Die vloeibare stof neemt pas in een latere fase een vaste vorm aan.

Van Apple tot Toyota

IMEC is niet de enige speler in de technologische wereld die met vastestofbatterijen bezig is. Ook bedrijven als Apple en Alphabet experimenteren met de nieuwe technologie, net als enkele autofabrikanten. Zo kondigde Toyota aan dat hun elektrische auto’s tegen 2020 met een vastestofbatterij zullen rijden.

Geschat wordt dat de nieuwe batterijtechnologie medio 2019 op kruissnelheid zal komen. Nadien zal de vastestofbatterij haar ‘natte’ tegenhanger definitief voorbijstreven. Op lange termijn willen de onderzoekers het bereik van de elektrische wagen met de helft doen toenemen. De oplaadtijd moet dalen tot hoogstens twintig minuten.

Toch spreken ze bij IMEC liever van een evolutie dan van een revolutie in de batterijtechnologie. Het bereik van elektrische wagens blijft immers begrensd door het materiaal van de batterij: lithium-ion. Om een batterij te ontwerpen die echt krachtiger is, zullen onderzoekers moeten uitkijken naar nieuwe materialen. 

Terug naar nieuwsoverzicht