Nieuwsbericht

“CNG is vandaag het beste huwelijk tussen economie, ecologie en autonomie”

Geplaatst op
CNG Maarten Van Houdenhove “In de transitie naar de elektrische wagen en de waterstofauto is CNG (compressed natural gas) de komende vijftien jaar de slimste keuze als je rekening houdt met het milieu, rijcomfort én het prijskaartje.” Dat zegt Maarten Van Houdenhove van DATS 24, de brandstofleverancier van Colruyt Group.

Voor welke bestuurders is een CNG-wagen een goede keuze?
Maarten Van Houdenhove: “CNG kan voor iedereen een volwaardig alternatief zijn, op voorwaarde dat er in een straal van 5 à 10 kilometer rond je huis of werkplek een CNG-tankstation ligt. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de zakelijke bestuurders altijd in dezelfde een of twee tankstations tankt. Zelf woon ik op 13 kilometer van een tankstation en ik rijd voor 99 procent op aardgas.”

Waarom zouden bestuurders op een CNG-wagen willen overstappen?
“Vooral in vergelijking met een dieselwagen is het in een aardgasvoertuig veel rustiger rijden. De motor maakt gevoelig minder lawaai, wat de rijervaring er merkelijk meer ontspannen op maakt. De krachtige motor geeft je dan weer het nodige rijplezier. Ook een pluspunt: CNG tanken is veel comfortabeler. Diesel of benzine tanken is al snel een vieze en stinkende bedoening. Bij CNG kun je niet morsen en heb je ook geen last van geurhinder.”

Hoe voordelig is rijden op CNG?
“Drie jaar geleden kostte een CNG-auto nog 1500 euro meer dan zijn evenknie op diesel. Intussen zijn heel wat CNG-modellen goedkoper in aankoop. Daarbovenop verbruik je minder. Per 100 kilometer bespaar je 2 tot 2,5 euro. Aan het eind van de maand telt dat al aardig op. Bovendien is ook het voordeel van alle aard voordeliger.”

Hoe zit het met de autonomie van CNG?
“In vergelijking met elektrische wagens legt CNG een hogere autonomie voor. Afhankelijk van het model is dat tussen de 300 en de 600 kilometer op CNG. In combinatie met een benzinemotor loopt dat zelfs op tot 1200 kilometer.”

Je moet dus vaker naar de pomp?
“Voor een zakelijke bestuurder komt het erop neer dat hij een of twee keer per week moet gaan tanken. Dat is vooral een kwestie van gewoonte. De meeste mensen gaan nu pas tanken als het verklikkerlichtje brandt. Wie met een CNG-auto rijdt, maakt er best een gewoonte van om te tanken telkens als hij voorbij een CNG-pomp rijdt. Uit ervaring weten we dat CNG-rijders na enkele weken al gewend zijn aan die nieuwe manier van autorijden.”

Is ons land klaar voor de omslag naar CNG-voertuigen?
“Momenteel telt ons land 75 CNG-tankstations, waarvan wij er 48 uitbaten. DATS 24 zal tegen maart 2018 nog eens dertig tankstations uitrusten met CNG. Ook onze concurrenten installeren er tegen dan nog tien extra. Tegen 2019 willen wij in totaal honderd CNG-tankstations uitbouwen. Als de andere Belgische spelers het CNG-netwerk tegen dan ook uitbreiden tot een honderdtal stations, is dat voldoende om de voltallige Belgische bevolking te bedienen.”

Aardgas is net als benzine en diesel een fossiele brandstof. Op welk vlak heeft CNG een streepje voor
"Aardgas is vandaag het beste huwelijk tussen economie, ecologie en autonomie. Colruyt Group ziet CNG als de beste mobiliteitsoplossing in de transitie naar de waterstof- en de elektrische auto. De komende vijftien jaar is CNG volgens ons de beste keuze als je rekening houdt met het milieu, het rijcomfort en het prijskaartje.”

Een wagen op CNG stoot bij gebruik momenteel gemiddeld zo’n 100 gram CO2 per kilometer uit. In 2021 moeten alle nieuw verkochte wagens in Europa een gemiddelde uitstoot van 95 gram CO2 per kilometer halen. Tegen dan is het milieuvoordeel van CNG dus uitgewerkt.
"CNG-wagens stoten momenteel 12 procent minder CO2 uit dan dieselvoertuigen. Tegen 2021 zullen ook CNG-wagens hun uitstoot verder terugdringen, zodat het verschil zal blijven bestaan. Bovendien scoort CNG een pak beter op het vlak van luchtverontreiniging. Zo stoot een CNG-motor tot 95 procent minder fijn stof uit, 70 procent minder stikstofoxide, 50 procent minder koolmonoxide en geen benzeen of roet. Vergelijken we de ecoscore van de verschillende soorten aandrijvingen, dan scoort CNG bijvoorbeeld beter dan hybride, plug-inhybride, benzine en diesel. De ecoscore houdt daarbij rekening met de impact op het klimaat (50 procent), de luchtverontreiniging (40 procent) en geluid (10 procent).”

Is nu volop investeren in CNG-infrastructuur geen verloren moeite als iedereen binnen enkele jaren toch elektrisch of op waterstof rijdt?
“Volgens ons businessmodel zullen die investeringen wel degelijk renderen. Alle signalen wijzen erop dat Colruyt Group niet de enige partij is die in CNG gelooft en investeert. De grote brandstofleveranciers als Total en Shell rustten recent de eerste tankstations uit met CNG. Ook in onze buurlanden gaat het snel. Duitsland heeft nu al negenhonderd CNG-stations en wil dat aantal de komende jaren verdubbelen.”

Wedt DATS 24 uitsluitend op het CNG-paard?
“Nee, wij bouwen nu ook al de infrastructuur voor de elektrische auto uit. Op dit moment is elektrisch rijden echter nog niet voor iedereen haalbaar en betaalbaar. We verwachten dat de verhoudingen in aandrijvingen tegen 2030 volledig anders liggen. Waterstof zal tegen dan prominent aanwezig zijn, net als elektrische auto’s. Ook diesel en benzine zullen nog gebruikt worden, maar veel minder dan nu. Elke bestuurder zal in functie van zijn mobiliteitsbehoefte de beste optie kiezen.”

 Word trendsetter. Met korting nog wel.

Met de Athlon Lease Deals profiteert u nog tot de zomer van kortingen op een vijftigtal elektrische, CNG- en hybridewagens.

Al in 2022 worden elektrische wagens goedkoper dan benzine- en dieselwagens, berekende Bloomberg New Energy Finance. Vanaf dan belooft het snel te gaan voor de elektrische wagen. Nú is het dus het moment om als trendsetter van die nieuwe technologie te proeven, voor de massa er voorgoed mee weg is.

Fikse kortingen 
En het budget? Elektrische voertuigen zijn ondertussen even voordelig als de klassieke leasingwagen op diesel. Nog meer goed nieuws: tot de zomer geniet u bij Athlon van fikse kortingen op een vijftigtal elektrische, CNG- en hybridewagens. Van kleine stadsauto’s om vlot mee te parkeren tot bolides waar de voetbalploeg van uw zoon in past. Stuk voor stuk wagens die klaarstaan om ook lange afstanden te overbruggen.
Ondersteuning van a tot z 
Athlon geeft u volledige ondersteuning van start tot finish: de installatie van laadinfrastructuur op kantoor en thuis, een maandelijkse factuur voor het verbruik thuis en op kantoor, en de Athlon Mobility Card om onderweg zorgeloos te laden.

Start vandaag via www.athlon.com.

Terug naar nieuwsoverzicht