Nieuwsbericht

Daimler Financial Services finaliseert acquisitie Athlon Car Lease International

Geplaatst op
• Goedkeuring van toezichthouders ontvangen, acquisitie vindt plaats op 1 december, 2016 • Daimler investeert €1,1 miljard in multi-brand wagenparkbeheer in Europa • Wagenparkbeheer zal worden samengevoegd onder het merk “Athlon” • Gero Goetzenberger toegewezen als CEO, Frans Janssen toegewezen als commercieel directeur

Daimler Financial Services heeft goedkeuring ontvangen voor de acquisitie van Athlon Car Lease International van De Lage Landen International Group, eigendom van Rabobank. Daimler Financial Services investeerde €1,1 miljard om Athlon,  een marktleidende leasemaatschappij in Europa, over te nemen. Daimler Financial Services zal voorzien in de zakelijke mobiliteitsbehoefte met Daimler Fleet Management en Athlon Car Lease als multi-brand aanbieder. In de toekomst zal Daimler Financial Services haar wagenparkbeheer onder het Athlon-merk voortzetten.
Gero Goetzenberger, sinds 2012 CEO van Daimler Fleet Management, is benoemd tot Athlons nieuwe CEO. Frans Janssen, de voormalis CEO van Athlon, wordt commercieel directeur.  Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Almere, Nederland.
“Het belang van zakelijke mobiliteit blijft groeien. Met de acquisitie van Athlon versterken we onze concurrentiepositie in de zakelijke mobiliteitsmarkt substantieel. Zowel Athlon als Daimler Fleet Management, beschikken over een sterk erfgoed en zijn succesvol in de markt,” aldus Bodo Uebber, directielid van Daimler AG en verantwoordelijk voor Finance and Controlling en Financial Services.
“Met een gecombineerd portfolio van meer dan 350.000 voertuigen worden we een belangrijke speler in de Europese markt voor wagenparkbeheer. Met Athlon gaan we onze zakelijke mobiliteitsoplossingen verbeteren,” zegt Klaus Entenmann, voorzitter van Daimler Financial Service AG. De integratie in alle Europese markten zal naar verwachting voltooid zijn in 2018. In de toekomst zullen klanten profiteren van een uitgebreid aanbod en geoptimaliseerde processen.
 “We willen marktleider worden in het aanbieden van zakelijke mobiliteit in Europa. Onze 1800 werknemers stellen alles in het werk om deze ambitie waar te maken. Met onze expertise en passie zullen we onze dienstverlening uitbreiden en groeien.” aldus Goetzenberger.
“We overhandigen onze leasemaatschappij nu aan een bedrijf dat al de kwalificaties heeft om Athlons succesvolle geschiedenis voort te zetten,” aldus Bill Stephenson, CEO en voorzitter van de Executive Board van De Lage Landen International, de voormalig holding van Athlon Car Lease International.

Onderweg door heel Europa

De aanwezigheid van het bedrijf in Europa spreidt zich uit over veertien landen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Bovendien opereert Athlon met partners in meer markten.

Terug naar nieuwsoverzicht