Nieuwsbericht

De empathische auto komt eraan

Geplaatst op

Een koplamp die een zebrapad projecteert voor voetgangers, biometrische sensoren die de bestuurder fysiek en mentaal in de gaten houden … Als je alle concept cars van de automerken naast elkaar zet, zie je één overeenkomst: auto’s worden steeds empathischer. Ze voelen en denken met ons mee.

Meedenkende koplampen

Koplampen bewezen hun intelligentie al met bochtverlichting en de antiverblindingsstand voor tegenliggers. Mercedes-Benz komt nu met Digital Light: koplampen die zijn uitgerust met meer dan een miljoen microspiegels per lamp, die dienen als pixels. Elke pixel wordt aangestuurd door de computer, die de optimale verlichting bij de rij- en weersomstandigheden berekent. Ook kunnen de lampen dienen als projectoren door ontbrekende wegmarkeringen of verkeersborden op de weg te laten zien. Of een zebrapad, om voetgangers duidelijk te maken dat ze kunnen oversteken.

Uw auto biedt zich aan als deelauto

De New Electric Urban Vehicle (NeuV) van Honda is zeer begaan met het welzijn van de inzittenden. Een emotion engine herkent en leert van de emoties van de bestuurder en neemt bij autonoom rijden beslissingen op basis van wat hij heeft geleerd. Ook kan hij muzieksuggesties doen op basis van het gemoed van de dag. Achterliggende gedachte bij de ontwikkeling van de NeuV is dat een auto 96 procent van de tijd niet in gebruik is. De NeuV kan zichzelf als deelauto aanbieden en andere mensen vervoeren als de eigenaar hem niet nodig heeft. Ook levert hij stroom terug aan het net om een piek in de energievraag op te vangen.

Een parkeerplek in de woonkamer

De Koreaanse autobouwer Hyundai verbindt de auto met de leefomgeving. En daar gaat het heel ver in. Door de auto op een docking station te plaatsen, stapt u uit in uw eigen huiskamer en fungeert het interieur van uw auto als verlengde van uw huis: de wagen kan entertainmentfuncties streamen, het huis koelen of dienst doen als noodgenerator mocht de stroom uitvallen.

Daarnaast heeft het merk een zogenaamde Health + Mobility Cockpit ontwikkeld. Die verbindt mobiliteit met wellness: biometrische sensoren houden de bestuurder fysiek en mentaal in de gaten. Zo worden hartslag, alertheid en stressniveau gemeten. Zogenaamde mood bursts kunnen het stressniveau indien nodig verlagen, een fris pepermuntluchtje geeft extra energie. Lijkt vermoeidheid de overhand te nemen, dan wordt de bestuurdersstoel in een rechtere, actievere positie gezet. Slaat de stress echt toe, dan wordt ontspannende muziek opgezet, het massageprogramma gestart of een rustgevend geurtje in het interieur gespoten.

Skypen achter het stuur

Omdat moderne auto’s steeds vaker continu verbonden zijn met het internet, ontstaan er meer onlinediensten. Dat u meteen gebeld wordt om uw toestand te checken als de sensoren voelen dat er sprake is van een ongeval – en dat in noodgevallen meteen de hulpdiensten op u afgestuurd worden – is geen sciencefiction meer. Ook hulp vragen bij het zoeken van een restaurant of tankstation in de buurt en meteen navigatieaanwijzingen krijgen, is ondertussen heel normaal. Volvo gaat nog een stapje verder en gaat Skype for Business integreren in het infotainmentsysteem, zodat u onderweg deel kunt nemen aan een vergadering.

Uw auto spreekt … gebarentaal

BMW presenteerde onlangs zijn visie op het touchscreen van de toekomst: een holografische projectie (BMW HoloActive Touch) op het dashboard waar alle functies worden bediend met handgebaren. Het aanraken van fysieke materialen is er dus niet meer bij. Intuïtief bedienen is de toekomst, omdat het weinig aandacht vraagt.

Auto projecteert info op de weg

Als het aan Volkswagen ligt, hoeven we zelfs onze handen niet meer te gebruiken: de onlangs gepresenteerde Digital Cockpit ziet onder meer aan de ogen van de bestuurder welke informatie gewenst is en tovert die op een head-up display tevoorschijn. Dat projecteert de gewenste informatie overigens niet op de voorruit, zoals we het nu kennen, maar op de weg vóór de auto. Zo blijven de ogen op de weg gericht en kan de bestuurder de info sneller tot zich nemen.

Daarnaast is het merk bezig met een zogenaamde user-ID. Daarmee kunt u uw persoonlijke voorkeuren online opslaan en oproepen in elke Volkswagen waarin u rijdt, zolang die maar connected is (verbonden met het internet). Zeker nu autodelen in de lift zit, is dat een handige oplossing.

Auto en helikopter in één

In de meeste toekomstvisies houden autoconstructeurs het bij een auto. Maar sommige spelers denken compleet out of the box. Zo werkt het bedrijf Pal V aan de ontwikkeling van de eerste vliegende auto. Die ‘gyrocopter’ ziet eruit als een driewieler die op de weg rijdt (maximum 160 km/u) of als eens soort helikopter kan vliegen (maximum 180 km/u). Twee modellen komen naar verwachting eind 2018 op de markt, met een verkoopprijs van rond de 300.000 euro voor het goedkoopste en een half miljoen voor het duurdere model.

Terug naar nieuwsoverzicht