Nieuwsbericht

Diesel wordt 7 euro per tankbeurt duurder

Geplaatst op
De meeste bedrijven kiezen vandaag uitsluitend voor dieselvoertuigen. Toch is dat lang niet in alle omstandigheden ideaal. Door de accijnsverhoging is diesel zeker op lange termijn niet langer de slimste keuze.

De meeste bedrijven kiezen vandaag uitsluitend voor dieselvoertuigen. Toch is dat lang niet in alle omstandigheden ideaal. Door de accijnsverhoging is diesel zeker op lange termijn niet langer de slimste keuze. Tot voor kort was diesel bijna altijd de voordeligste keuze voor uw vloot. Vandaag is het beeld genuanceerder. De dieselprijzen stijgen en alternatieve aandrijvingen worden interessanter qua prijs en gebruiksgemak. Een half jaar geleden voerde de federale regering de eerste accijnsverhoging in op diesel en verlaagde tegelijk de accijnzen op benzine. De komende twee jaar zet ze die trend onverminderd voort. Daardoor stijgen de accijnzen op diesel tegen 2018 met 7 euro voor een tankbeurt van 50 liter; voor benzine dalen ze met bijna 4 euro. Beide brandstoffen kosten dan aan de pomp ongeveer evenveel. De échte rekening van uw keuze voor een bepaalde brandstof volgt dus pas in 2018. Omdat een leasingcontract gemiddeld over vier jaar loopt, houdt u daar beter nu al rekening mee.

Duurder in aankoop en onderhoud

De accijnsverhoging is niet de enige reden om het enthousiasme voor diesel te temperen. Dieselwagens zijn duurder in aankoop én u betaalt meer voor onderhoud. Ook niet onbelangrijk: de afwijking van het normverbruik dat de constructeur opgeeft tegenover het werkelijk gemeten testverbruik, is met 49% het grootst bij dieselmotoren. Dat blijkt uit praktijktests van mobiliteitsorganisatie VAB. Benzinemotoren verbruiken gemiddeld 27% meer dan wat de constructeur opgeeft. Traditioneel gaat een bedrijf ervan uit dat een werknemer 30.000 of 35.000 kilometer per jaar aflegt met zijn leasingwagen. In dat geval blijft diesel meestal de beste optie: een dieselwagen verbruikt minder en de herverkoopwaarde ligt (voorlopig nog) hoger. Maar lang niet iedereen rijdt ook effectief 30.000 kilometer per jaar. In heel wat bedrijven legt een kwart van de werknemers minder dan 20.000 kilometer af, vaak op korte trajecten. Voor die mensen bestelt u beter een benzine-, hybride of elektrische wagen. Dat is goedkoper en beter voor het milieu.

Elektrisch rijden: de totaaloplossing

Een elektrisch of hybride voertuig leasen is vandaag net zo eenvoudig als zijn tegenhanger met brandstof. Daarvoor biedt Athlon de comfortabele totaaloplossing e-Lease:

  1. op kantoor en thuis installeren we slimme en groene laadinfrastructuur;
  2. de kosten voor die installatie zitten vervat in het maandelijkse leasebudget;
  3. u ontvangt maandelijks een elektriciteitsafrekening, vergelijkbaar met de huidige brandstoffactuur;
  4. met de Athlon Mobility Card kunt u ook onderweg zorgeloos laden.

Er zijn steeds meer volwaardige elektrische wagens op de markt, die een rijbereik van 150 en 200 kilometer halen. De komende jaren krikken de constructeurs die performantie nog gevoelig op. Zo lanceert Opel in 2017 de Ampera-e, een auto met vijf deuren en vijf plaatsen die een comfortabele actieradius van ongeveer 320 km kan voorleggen. In 2018 komt daar ook de Tesla Model 3 bij, de eerste ‘betaalbare’ middenklassenwagen van het merk, met een rijbereik van minstens 345 kilometer.

Particulieren

Ook particulieren laten diesel steeds meer links liggen. Wie een vervuilende diesel koopt, betaalt in Vlaanderen sinds 1 januari 2016 immers fors meer voor de hervormde jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting op inverkeerstelling, die tot vandaag niet geldt voor leasingwagens. Die maatregelen lijken hun effect niet te missen: de eerste dagen van 2016 zijn in Vlaanderen 2.568 minder diesels ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar, een daling van 41%. Bij dat cijfer past evenwel enige nuance. Het globale aantal inschrijvingen is immers ook met 15% gedaald. Volgens automobielorganisatie Febiac hebben veel Vlamingen eind vorig jaar nog snel een diesel gekocht om de hervormde autofiscaliteit voor te zijn. Door de hogere belastingen is diesel voor particulieren in veel gevallen pas rendabel na 30.000 kilometer per jaar. Dat blijkt uit een test van VAB met tien gezinsauto’s in een diesel- en benzineversie. Vier van de tien geteste diesels zijn zelfs na 30.000 kilometer per jaar niet goedkoper dan de benzinewagens.

Terug naar nieuwsoverzicht