Nieuwsbericht

Een auto kopen zonder je kot te verlaten: het kan!

Geplaatst op
Athlon Belgium
Auto-kopen-zonder-je-kot-te-verlaten Je auto online configureren en een offerte aanvragen, dat kan al langer. De auto via de website bestellen en betalen, dat behoorde dankzij Tesla ook al tot de mogelijkheden.

Vandaag gaan sommige merken nog een stapje verder. Polestar, het elektrische, sportieve zustermerk van Volvo, maakt van een volledig digitale aanpak zelfs zijn handelsmerk. Je kunt je auto niet alleen online bestellen, Polestar komt hem zelfs aan huis of op kantoor leveren. Onderhoud nodig? Een technicus haalt je auto op en brengt hem terug. 

Verschillende Europese merken hebben het voorbije jaar pilootprojecten rond online sales opgestart. COVID-19 zou de uitrol ervan wel eens kunnen bespoedigen. Sommige constructeurs verwachten dat tegen 2025 een kwart van de verkoop online zal gebeuren. “De coronacrisis is een soort van digitale stresstest voor bedrijven," verklaarde technologie-ondernemer Peter Hinssen tijdens een gesprek met VRT NWS. “We zullen met zijn allen moeten innoveren.”

Voor de autosector zal de uitdaging erin bestaan het digitale naadloos te laten aansluiten op het fysieke. Sommige merken hadden dat al voor corona begrepen. Mercedes-Benz werkt bijvoorbeeld met een digitaal profiel waarbij de gebruiker via een app toegang krijgt tot het volledige ecosysteem rond zijn auto. Of ze nu fysiek (onderhoud, vervangwagen, testrit,…) of digitaal zijn (financiering, audio streaming, remote services,…), als klant regel en monitor je alle diensten vanop je smartphone of tablet. 

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis

 

Terug naar nieuwsoverzicht