Nieuwsbericht

Een deelauto voor uw bedrijf of industrieterrein?

Geplaatst op
Veel bedrijven kampen met mobiliteitsproblemen en zoeken naar oplossingen. Met Car2Use kunnen grote en kleine bedrijven een bedrijfswagen delen. Sluit u aan en boost zo de mobiliteit van uw werknemers.

Het principe van een auto bezitten wordt steeds meer in vraag gesteld. Bovendien zoeken ook bedrijven naar alternatieven voor de klassieke bedrijfswagen. Met Car2Use kunnen werknemers nu ook een bedrijfswagen delen. Olivier Draps, senior account manager bij Athlon Rental Services, legt uit hoe Car2Use werkt en wat de voordelen zijn.

Een bedrijfswagen delen, hoe gaat dat in zijn werk?

Olivier Draps: “Het systeem is erg gemakkelijk. Wij plaatsen bedrijfswagens op industrieterreinen en in steden. Wie zich aansluit bij Car2Use betaalt een eenmalige instapkost en kan zo’n auto dan op eender welk moment reserveren en gebruiken. Dat gebeurt via een gebruiksvriendelijke app. Diezelfde app registreert automatisch het verbruik, dat maandelijks wordt gefactureerd. Bovendien zijn alle diensten inbegrepen: de verzekering, bijstand bij schade of pech en onderhoud en schoonmaak.”

Is Car2Use enkel bedoeld voor werknemers van grote bedrijven of zijn ook kleine bedrijven ermee gebaat?

“We richten ons zeker niet enkel tot grote bedrijven, en ook niet alleen tot onze klanten. Voor heel wat kmo’s waarvan de werknemers geen eigen wagen ter beschikking hebben, kan dit een erg interessant programma zijn. Voorwaarde is wel dat ze ergens gelegen zijn waar ze de wagen kunnen delen met andere bedrijven, zoals op een industrieterrein.”

“Aan alle deelnemende bedrijven bieden we ook elektrische wagens en plug-inhybrides aan. Het is uitdrukkelijk onze bedoeling om met dit programma alternatieve en duurzame mobiliteit te stimuleren. Het kan een opportuniteit zijn om werknemers kennis te laten maken met andere dan de klassieke bedrijfswagens.” 

Is er vraag naar een dergelijke programma?

“Car2Use is er niet gekomen op vraag van onze klanten. Het is een eigen initiatief van Athlon, als deel van een breder aanbod aan alternatieve mobiliteit. Het is wel zo dat veel bedrijven vandaag naar oplossingen zoeken voor de grote mobiliteitsproblemen. We hebben nog amper communicatie gevoerd rond Car2Use en toch toonden al tal van bedrijven interesse.”

Jullie hebben Car2Use eerst getest. Wat leverde dat op? 

“We voerden vorig jaar inderdaad een piloottest uit bij drie van onze klanten: Siemens en AE (Architects for Business & ICT) op het industrieterrein in Haasrode en Voka Vlaams-Brabant in Vilvoorde. Dat zijn drie bedrijven waarvan de werknemers een ander profiel hebben. Bij Siemens en AE heeft het grootste deel van het personeel bovendien een bedrijfswagen, wat niet het geval is bij Voka.”

“Het proefproject is intussen afgelopen, en al zeker AE zal de deelauto’s blijven gebruiken. Op hun parking komt een afhaalpunt voor Car2Use-wagens. We zijn ook met heel wat andere bedrijven en steden in gesprek. Car2Use biedt werknemers dan ook zowel een comfortabele als een eigentijdse manier om zich te verplaatsen.”

Meer info? Stuur een e-mail naar car2use.be@athlon.com en we helpen u met plezier verder.

Terug naar nieuwsoverzicht