Nieuwsbericht

Eenvoudig thuiswerken met de Telewerk Toolbox

Geplaatst op
in de kijker Wil je jouw werknemers graag laten thuiswerken? Online vind je heel wat informatie over telewerk. Zo veel zelfs, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De handige toolbox van kenniscentrum Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer biedt raad.

Op de werkvloer wordt flexibiliteit steeds belangrijker. Heel wat werkgevers grijpen daarom terug naar telewerk. Werknemers kunnen aan de slag vanop een andere locatie dan de hoofdvestiging van de organisatie: thuis, in een satellietkantoor, in een co-working space, onderweg (openbaar vervoer) of op een andere plaats.

Telewerken helpt niet alleen de balans tussen werk en privéleven verbeteren, het kan ook het vertrouwen tussen werkgever en werknemer versterken. Met hun toolbox willen Vias institute (het Leuvense kenniscentrum over verkeersveiligheid en mobiliteit) en de FOD Mobiliteit en Vervoer de implementatie van telewerken op de werkvloer eenvoudiger maken. 

Voor werkgever en werknemer

Op de website vinden werkgevers en werknemers alle nodige informatie over telewerk. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat staat er in de wetgeving? Welke praktische stappen moeten worden uitgevoerd? Vias en FOD Mobiliteit en Vervoer inspireren werkgevers met praktijkvoorbeelden, en alle praktische documenten voor zowel werkgever als werknemer zijn op de website verzameld.

In de online toolbox vind je naast geschreven informatie ook webinars of online infosessies. Die kunnen helpen bij de implementatie van telewerk in je bedrijf. Kijk naar het eerste webinar met twee inspirerende getuigenissen:

Meer info op www.telewerken.be.

 

 

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis

 

Terug naar nieuwsoverzicht