Nieuwsbericht

Eerste vliegende auto bijna klaar voor productie

Geplaatst op
Het Nederlandse bedrijf Pal-V werkte tien jaar lang aan het prototype van de Liberty, een auto met drie wielen, een rotor op het dak en een duwpropeller achteraan. Om te vliegen maakt het voertuig gebruik van een techniek die meer aanleunt bij een gyrokopter (een vliegtuig met een motorloze rotor, red.) dan bij een vliegtuig.

Cockpit voor twee

Het model van de Pal-V Liberty verschilt daarmee grondig van de prototypes van de concurrentie. Zo focussen Amerikaanse constructeurs vooral op modellen met inklapbare vleugels. Tijdens een rit op de weg ligt de rotor van de Pal-V Liberty ook opgevouwen op het dak. Door het gewicht van die rotor wordt de auto wel minder stabiel. Daarom is het voertuig voorzien van een ophangingssysteem waarbij de koets sterk helt in de bochten maar de wielen toch op het wegdek blijven plakken. 

De propeller achteraan op de Pal-V Liberty heeft een flinke diameter (zo’n 10,5 meter), maar in automodus is het voertuig vrij compact. Het is 4 meter lang (vergelijkbaar met een Mercedes-Benz A-Klasse), 2 meter breed en 1,7 meter hoog. In de ‘cockpit’ is plaats voor een chauffeur, een passagier en ongeveer twintig kilogram bagage. Momenteel rijdt en vliegt de Pal-V Liberty op benzine. De bedenkers zouden op termijn graag overschakelen op een elektrische aandrijving, maar momenteel zijn de batterijen daarvoor te zwaar.

Kostprijs: 300.000 euro

Wie de lucht in wil met de Pal-V Liberty moet daarvoor tien minuten geduld hebben: zolang duurt het voor de overgang van auto- naar vliegmodus voltooid is. Opstijgen doe je door langzaam vooruit te rijden. Het voertuig heeft tussen de 90 en 200 meter ‘startbaan’ nodig om op te stijgen. Eenmaal in de lucht kan de vliegende auto een topsnelheid van 180 km/u halen en een kruissnelheid van 140 km/u. Op de grond kan de Pal-V Liberty een snelheid halen tot 160 km/u.

Geïnteresseerde kopers zullen zo’n 300.000 euro moeten neertellen om de vliegende auto van Pal-V in huis te halen. Zij kunnen zich trouwens nu al melden bij het Nederlandse bedrijf. Daar beginnen ze wel pas met de eerste leveringen als het voertuig volledig gehomologeerd is. Ook de Nederlandse overheid bekijkt welke vergunningen en licenties nodig zijn om de Pal-V Liberty de wind in de vleugels te geven. De constructeurs hopen dat legale kader tegen 2019 rond te hebben, zodat ze hun vliegende auto dan op de markt kunnen lanceren.

Terug naar nieuwsoverzicht