Nieuwsbericht

Elektrisch laden voor appartementbewoners: een handleiding

Geplaatst op
Bij leverancier van planningssoftware Ortec staat Sébastien Revis bekend als een milieubewuste kerel. Dat hij een plug-inhybride Golf koos als nieuwe bedrijfswagen verwonderde niemand. De enige uitdaging: hoe kreeg hij zijn nieuwe bolide opgeladen in zijn appartement in Brussel?

“Kunnen jullie een laadpaal installeren in de ondergrondse parkeergarage van een appartement?” Toen hij die vraag kreeg van klant Ortec, maakte Ludovic De Borle van Athlon zijn borst alvast nat. “Het was de eerste keer dat we zo’n vraag kregen, maar we wilden die leercurve maar al te graag samen met de klant doorlopen.”

Om te beginnen legde Sébastien Revis zijn vraag om een laadpaal te installeren voor op een vergadering van alle eigenaars. “Ze gingen redelijk snel akkoord, op voorwaarde dat de installatie gecertificeerd zou worden en dat ik een verklaring ondertekende dat ik de kosten voor installatie, onderhoud en stroomverbruik voor mijn rekening nam.”

Pionierscase

Bij de installatie van laadinfrastructuur thuis of op het werk zijn drie partijen van tel, legt Ludovic De Borle uit: “De gebruiker van de elektrische of plug-inhybrideauto, de eigenaar van het gebouw en de partij die de elektriciteitsfactuur betaalt. Die drie partijen moeten hun zegen geven. Dankzij pionierscases als die van Ortec kennen we de valkuilen en formaliteiten en weten we hoe we de installatie van laadpalen vlot en juridisch waterdicht moeten laten verlopen.”

Athlon installeerde een slimme en groene laadpaal in de ondergrondse parkeergarage van Sébastien Revis. “Als ik aankom en vertrek scant die laadpaal mijn Athlon Mobility Card. Zo houdt hij mijn verbruik bij. Elk maand stuurt Athlon me een overzicht van mijn verbruik en maakt het bedrag meteen over op mijn rekening. Dat verloopt tot nu toe vlekkeloos.”

Collega’s bewust maken

De installatie van de laadpaal nam een dag in beslag. Sébastien Revis: “De meeste kabels werden aangesloten via een bestaande koker, maar daarnaast moest er een kabel van 30 meter getrokken worden die aan het plafond werd vastgemaakt. Al bij al ging dat goed.”

Ook van zijn keuze voor een plug-inhybride heeft Sébastien Revis nog geen spijt. “Die was ingegeven door mijn persoonlijke bekommernis om het milieu. Stiekem hoop ik dat ik daardoor ook andere collega’s bewust kan maken van de alternatieven voor brandstofwagens. Omdat ik voor mijn werk regelmatig naar Nederland en Frankrijk ga, was een volledig elektrische wagen niet haalbaar. Met deze hybride lukt het om nagenoeg alle ritten in de stad puur elektrisch af te leggen. En ook op benzine rijdt hij bijzonder zuinig. Een ander argument om voor een plug-inhybride te kiezen is dat ik op deze manier de bestaande laadpunten leer kennen en voorbereid ben als iedereen straks elektrisch begint te rijden. Dat doe ik via de app Charge Map. Wat opvalt is dat de laadinfrastructuur in Brussel veel beperkter is dan in de Nederlandse steden en Parijs. Op dat vlak moeten we beslist een inhaalbeweging maken.”

Terug naar nieuwsoverzicht