Nieuwsbericht

Elektrische bedrijfswagens leasen: een goed idee?

Geplaatst op
Wie vandaag een werknemer een bedrijfswagen toekent, kiest nog vaak voor een dieselmodel. Benzine heeft de voorbije jaren ook aan populariteit gewonnen. Steeds meer bedrijven introduceren echter nu al auto’s op alternatieve en hernieuwbare brandstoffen in hun wagenpark. In de toekomst zullen er niet minder bedrijfswagens rondrijden op onze wegen, maar ze zullen waarschijnlijk groener zijn.

Beter voor milieu, levenskwaliteit én budget

Een elektrische bedrijfswagen was tot nu toe het kostelijke privilege van de happy few. Momenteel is er een duidelijke democratisering aan de gang. Ook de populaire leasingmerken voorzien vanaf 2020 een golf van vergroening. Dit opent deuren voor een groter publiek: heel wat werknemers zullen nu ook kunnen kiezen voor een elektrische wagen. Bovendien is de total cost of ownership (TCO) van elektrische wagens gunstiger voor bedrijven.

Elektrisch rijden is niet langer kiezen tussen groen of comfort: nu de technologie de kinderschoenen is ontgroeid, is de autonomie van de autobatterij niet langer een struikelblok. De recente elektrische wagens kunnen vlotjes 300 à 400 kilometer rijden na een volledige oplaadbeurt. Het snel uitdeinende netwerk aan laadpunten — langs wegen en snelwegen, op het bedrijf en zelfs bij de bestuurder thuis — kan stilaan de concurrentie met traditionele tankstations aan.

De overheid blijft de elektrische wagens stimuleren met onder meer een aftrekbaarheid van 100% met ingang van de nieuwe fiscale regels sinds 01/01/2020, een belangrijke financieel voordeel waar je als werkgever niet omheen kunt.

Groene (r)evolutie in je wagenpark

Overstappen naar meer elektrische voertuigen in je wagenpark, hoe doe je dat best? Ga niet over één nacht ijs. Pak de vergroening van je wagenpark gefaseerd aan met een stappenplan, waarin je de keuze voor een elektrische wagen stimuleert bij werknemers. Start een proefproject met een selecte groep geïnteresseerde bestuurders, bijvoorbeeld. Wanneer je hun ervaringen optekent en analyseert, leg je al snel de belangrijkste voordelen en eventuele werkpunten bloot. Op basis daarvan kan je je strategie voor een emissievrij wagenpark verder uitrollen.

Athlon is alvast klaar voor een golf van vergroening. Jij ook?


Starten met meer elektromobiliteit in je wagenpark?

Neem contact op met Athlon. Eén van onze experts begeleidt je graag bij de gefaseerde aanpak van de vergroening van je wagenpark en een sluitende car policy voor elektrische voertuigen.

Wees helemaal mee

Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

Schrijf gratis in

Terug naar nieuwsoverzicht