Nieuwsbericht

“Er is dringend nood aan een duidelijk wettelijk kader voor het mobiliteitsbudget”

Geplaatst op
Het mobiliteitsbudget is een bepaald bedrag dat een werknemer mag spenderen aan het voor hem meest geschikte vervoersmiddel, zo stelt het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM). Uit een proefproject van de organisatie blijkt dat twee op de drie werkgevers gewonnen is voor zo’n budget. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren.

Athlon werkt al meerdere jaren rond duurzaam en alternatief transport. “Als we met een klant samenzitten, stellen we verschillende vragen”, legt Cécile Lienard uit. “Moet de medewerker zich echt verplaatsen? Heeft hij daarvoor een wagen nodig? En als een wagen de beste keuze is, welke wagen past dan het beste bij de behoeften en de levensstijl van de gebruiker? In 2014 lanceerden we de Athlon Mobility Card, een mobiliteitskaart geënt op het Visaplatform. Daarmee krijgt de werknemer een vast bedrag dat hij kan gebruiken voor eenmalige uitgaven of uitgaven die op onregelmatige tijdstippen terugkomen, zoals tanken, parkeren, maar ook treintickets of de kosten van een huurfiets in de stad. Deze kaart is een eerste stap naar een mentaliteitswijziging  en een voorloper van het echte mobiliteitsbudget. De gebruiker kiest naar eigen goeddunken het  transportmiddel dat hem het best uitkomt en dat hem het efficiëntst van punt A naar B brengt. De Athlon Mobility Card gebruikt hij als betaalmiddel.”

Voorlopig enkel voor zakelijke trajecten

De Athlon Mobility Card vervangt de bedrijfswagen niet maar is er een aanvulling op. Wie een bedrijfswagen heeft, betaalt daarop een forfaitair voordeel. Hij mag de wagen dan zoveel gebruiken als hij zelf wil, ook voor privédoeleinden. Maar wie de Athlon Mobility Card buiten het werk voor het openbaar vervoer of een fiets wil gebruiken, moet dat apart aangeven. “Het kan wel, maar het brengt heel wat administratie met zich mee. We raden onze klanten daarom aan om de Athlon Mobility Card enkel voor zakelijke uitgaven te gebruiken”, zegt Pieter Goossens, MarCom & Innovation Manager bij Athlon. “Praktisch gezien hebben we wel al alles in handen om het mobiliteitsbudget in te voeren. Het systeem van het mobiliteitsbudget hoeft niet op dezelfde manier te werken als dat van de bedrijfswagen, maar het moet voor de werknemer wel even makkelijk zijn. Wij willen dat onze klanten zowel voor hun werk als privé van het mobiliteitsbudget kunnen genieten zonder dat het een administratieve warboel met zich meebrengt. Dat kan bijvoorbeeld door een forfaitaire bijdrage. Dan betaalt de werknemer net als bij een bedrijfswagen een vast bedrag per maand dat alle uitgaven dekt. Een mobiliteitsbudget dat alleen maar voor zakelijke doeleinden kan worden gebruikt, vinden we bij Athlon veel te beperkt. Dan zal er geen verschuiving naar alternatieve mobiliteit plaatsvinden.”

De weg naar een echt mobiliteitsbudget

Het mobiliteitsbudget biedt meer mogelijkheden. Werknemers krijgen een vast bedrag per maand dat ze vrij kunnen besteden aan de voor hen meest geschikte vervoersmiddelen, niet enkel aan ad-hocuitgaven. Dat kan een eigen wagen zijn, maar ook een elektrische fiets, een treinabonnement of een deelauto. “Het beleid rond het mobiliteitsbudget staat in België helaas nog in zijn kinderschoenen”, vertelt Cécile Lienard. “Er bestaat nog geen wettelijke definitie, dus niemand weet goed hoe het budget er in de praktijk kan uitzien en hoe het belast zal worden.”

Duidelijk kader

“Veel van onze klanten zouden maar wat graag alternatieve vormen van mobiliteit aan hun medewerkers voorstellen. De mentaliteit is enorm veranderd. Natuurlijk zijn er nog veel mensen die gehecht zijn aan hun bedrijfsauto, maar meer en meer mensen zijn voorstander van het mobiliteitsbudget. Ook binnen de politiek is er een breed draagvlak voor. Er liggen heel wat voorstellen op de tafel, maar het is een erg complex dossier door het verschil in bevoegdheden in ons land”, vervolgt Pieter Goossens.

Bedrijfswagens volledig bannen is volgens Cécile Lienard niet de oplossing  “In België is het vervoersaanbod buiten de grote steden niet toereikend om dezelfde flexibiliteit als de wagen te bieden. Door de Athlon Mobility Card krijgen werknemers in hun zakelijke leven alvast de mogelijkheid om andere vervoersmethoden uit te proberen. Athlon is volledig klaar voor een mobiliteitsbudget. We hebben alleen nog nood aan een duidelijk wettelijk kader dat gemakkelijk toepasbaar is en door alle instanties op dezelfde manier geïnterpreteerd wordt. Het is 5 voor 12 wat ons betreft.”

Terug naar nieuwsoverzicht