Nieuwsbericht

Hoe Greenhouse en Car2Use een duurzame mobiliteit ondersteunen

Geplaatst op
Kantoor- en co-workinghub Greenhouse BXL tekende onlangs in op Car2Use, het B2B-autodeelproject van Athlon. Het doel? Het woon-werkverkeer verlichten en verduurzamen.

Om in te zetten op verschillende vervoersmodi, riep Athlon Rental Services enkele jaren geleden het concept Car2Use in het leven.

 “Met B2B-carsharing willen we werknemers die met openbaar vervoer of fiets komen uit de nood helpen wanneer ze toch een wagen nodig hebben”, stelt Chris De Winter, accountmanager bij Athlon. “Door de combinatie van fietsen, openbaar vervoer en deelwagens voor woon-werkverkeer te stimuleren, helpen we de mobiliteitsproblemen van vandaag te verminderen.”

Voortrekkersrol

Het opzet van Car2Use is eenvoudig: op een bedrijventerrein voorziet Athlon een milieuvriendelijke deelwagen die door werknemers kan worden gereserveerd en gebruikt. Zo helpt Car2Use werknemers die met de trein of de fiets naar het werk komen om van daaruit met een duurzame wagen naar de klant te rijden.

“Car2Use is de B2B-versie van de almaar populairdere autodeelinitiatieven zoals Cambio. Athlon wil in dat B2B-carsharingverhaal een voortrekkersrol spelen”, zegt Chris De Winter. “Daarom zijn wij steeds op zoek naar partners die in ons project geloven.”

Elektrische wagen

Een van die partners is Greenhouse, een kantoor- en co-workinghub en een project van vastgoedvennootschap Intervest. Zowel bij Greenhouse Mechelen als bij Greenhouse BXL staat sinds kort een elektrische deelwagen van Athlon. Werknemers die in Greenhouse of voor de omliggende bedrijven werken, kunnen de B2B-deelwagen via een app reserveren om professionele verplaatsingen te maken.

“Greenhouse en Athlon zijn een perfecte match. Wij geloven allebei in een duurzame toekomst”, stelt Nils Hertogs, van Greenhouse. “De deelwagen moest natuurlijk een groene aandrijving hebben. Bij Greenhouse BXL staat een elektrische Smart For Four met een reëel rijbereik van 110 kilometer. Greenhouse voorziet de parkeerplek, de laadpaal en stroom. “Per gereden kilometer betalen bedrijven die bij Greenhouse een ruimte huren of in de buurt daarvan gevestigd zijn, 15 cent aan Athlon. De huur van de wagen kost vier euro per uur”, aldus Nils Hertogs.

Flexibiliteit

B2B-carsharing is niet de enige manier waarop Greenhouse inzet op innovatie en duurzaamheid. Met de multifunctionele kantoorgebouwen wil Intervest een antwoord bieden op de veranderende markt. “Een aantrekkelijk salaris volstaat niet meer om potentiële werknemers te overtuigen. Bedrijven, start-ups en freelancers vragen steeds meer flexibiliteit. Ze willen niet langer een gewone kantoorruimte, maar gaan op zoek naar een product op maat”, legt Nils Hertogs uit.

In de co-workingspace staan comfortabele zetels en bieden geluidsdichte ‘belbubbels’ genoeg privacy om een belangrijk telefoontje te plegen. Er is een strijkdienst, een pakjesdienst en een aula geschikt voor allerlei voorstellingen. Greenhouse BXL wil zijn huurders zin laten krijgen om te komen werken. Nils Hertogs: “We hopen dat Car2Use co-workers en bedrijven kan overtuigen om in ons gebouw aan de slag te gaan.”

Interesse in het Car2Use-concept? U vindt meer informatie op onze website.

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratisTerug naar nieuwsoverzicht