Nieuwsbericht

Hoe verandert blockchain onze mobiliteit?

Geplaatst op
Blockchaintechnologie is vooral bekend dankzij de bitcoin, maar de technologie is ook voor andere sectoren interessant. Experts voorspellen dat blockchain de mobiliteitssector grondig zal hertekenen.

Autodelen wordt steeds populairder. In steden hebben alsmaar meer wijken een autostaanplaats voor deelauto’s. Diensten als Cambio en car2go zijn een waardig alternatief voor autobezit. Toch blijven heel wat bestuurders argwanend: recente schandalen in verband met de privacy op sociale media of ongelukken met elektrische wagens leiden tot ongerustheid. Blockchaintechnologie kan het wantrouwen zelf misschien niet wegnemen, maar wel de onderliggende oorzaken uitschakelen. 

Wat is blockchain?

Een blockchain is een digitaal, chronologisch geüpdatet, massaal gedupliceerd en cryptografisch verzegeld databestand. De technologie wordt vooral gebruikt om groepstransacties op een veilige manier in een netwerk van partners te registreren. 

Concreet betekent dat dat alle transacties of 'blocks' zijn versleuteld met een specifiek algoritme en met elkaar verbonden zijn in een keten of 'chain'. Je kunt alleen wijzigingen toevoegen in de laatste blocks. Bovendien zijn blockchains gedecentraliseerd: de gegevens zitten verspreid over de computers van alle gebruikers. Op die manier is het bijna onmogelijk om te frauderen, want niemand controleert of bedient het. De keten moet dan wel sterk en veilig genoeg zijn.
De technologie staat haast synoniem met de bitcoin, maar wordt ook in heel wat andere sectoren gebruikt. Zo willen de Belgische en de Nederlandse logistieke sector binnenkort gebruikmaken van de technologie om hun afvaltransporten te automatiseren. Ook in de medische sector en de voedingsindustrie worden blockchains al toegepast. 

Onderzoek nodig

Heel wat autoconstructeurs, mobility providers en onderzoeksinstituten bestuderen de mogelijkheden van blockchaintechnologie voor de mobiliteitssector. Zo bracht Deloitte Consulting een rapport uit over hoe blockchains onze mobiliteitssector zullen beïnvloeden. Blockchaintechnologie zal volgens Deloitte de evolutie van de sector op middellange termijn bepalen. In die fase gaan we auto’s niet meer bezitten maar gebruiken. Op lange termijn voorziet het consultancybureau auto’s die zonder menselijke tussenkomst rondrijden, opladen en zichzelf onderhouden, daarbij technologisch ondersteund door blockchains. 

In samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology onderzoekt het Toyota Research Institute dan weer op welke manier blockchaintechnologie de ontwikkeling van zelfrijdende en autonome voertuigen kan versnellen. Ook Porsche en het consortium Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), waar onder andere Ford, Renault, BMW en General Motors deel van uitmaken, gaan op zoek naar opportuniteiten. MOBI wil er op die manier voor zorgen dat blockchaintechnologie zo snel mogelijk haar plek vindt binnen de mobiliteitssector.

Blockchain voor een vlottere mobiliteit

  • Autodelen: Blockchains kunnen dienen als onderliggende technologie voor een nieuw mobiliteitssysteem dat gebaseerd is op autogebruik in plaats van autobezit. De technologie biedt oplossingen op verschillende vlakken. Zo kunnen de identiteitsgegevens van de gebruikers op een veilige manier worden bewaard, waardoor autodeeldiensten makkelijker aan de privacyvereisten voldoen en autosloten met een smartphone kunnen worden bediend. Op die manier kan ook toegang worden verleend aan derden om bijvoorbeeld een postpakket in de kofferbak achter te laten.

    Ook betalingen kunnen op een veiliger manier gebeuren. De onderzoeksinstituten voorspellen zelfs een autoportemonnee: auto’s kunnen in de toekomst zelfstandig betalen voor bijvoorbeeld hun verzekeringen, oplaadbeurten en parkeertickets.

    De volledige geschiedenis van de auto kan ook in blockchains worden opgeslagen. Denk maar aan gegevens van de eigenaars of de vorige eigenaars van een wagen. Ook de technische details en onderhoudsinformatie kan worden bewaard, bijvoorbeeld of de auto al dan niet werd vervaardigd uit ethisch verantwoorde of duurzame materialen. BMW werkt daarvoor al samen met het Britse Circulor, een blockchain start-up, om na te gaan of het kobalt in hun autobatterijen op een ethische manier werd gedolven. 


  • Zelfrijdende auto’s: Dankzij blockchains kunnen auto’s met elkaar worden verbonden en kunnen ze data delen over hun locatie, technische details en de weersomstandigheden. Op die manier komt er informatie over miljarden gereden kilometers beschikbaar en zullen auto’s sneller en veiliger autonoom kunnen rijden.


  • Datasharing onderweg: Autocomputers kunnen onderweg informatie verzamelen over bijvoorbeeld ongevallen, stilstaande voertuigen en files, en die delen met andere auto’s. Denk maar aan alle informatie die de gps-app Waze vandaag verzamelt. Op die manier kan het verkeer een stuk vlotter verlopen. 


  • Autoverzekeringen: Door informatie te delen over waar, wanneer, hoe vaak en de manier waarop bestuurders autorijden, krijgen autoverzekeraars een duidelijker beeld van hun klanten. Chauffeurs met een veilige of zuinige rijstijl maken zo kans op een goedkopere autoverzekering. 

Grote uitdagingen 

Voor een effectieve toepassing in de mobiliteitssector mogelijk is, moet de blockchaintechnologie nog een aantal uitdagingen overwinnen. Zo zou de technologie nog niet klaar zijn om omvangrijke projecten te ondersteunen. Concreet moet bijvoorbeeld nog worden onderzocht of en hoe wachtwoorden gereset kunnen worden. Momenteel kan dat niet omdat blockchains enkel chronologisch kunnen worden geüpdatet en cryptografisch zijn versleuteld. 

Daarnaast is er een tekort aan blockchainspecialisten en bieden universiteiten op dit moment nog te weinig opleidingen aan om dat gebrek op te vangen. Er bestaat bovendien nog geen regelgeving over de implementatie van blockchaintechnologie in bestaande systemen. De politieke, de academische en de bedrijfswereld moeten daarom in samenspraak een beleid uitwerken. Alleen dan kan blockchaintechnologie helpen om de mobiliteitsproblemen op te lossen. 

Terug naar nieuwsoverzicht