Nieuwsbericht

Hoger nettoloon voor bedrijfswagenbestuurders door lager VAA

Geplaatst op
Wie een bedrijfswagen zowel voor zijn werk als voor privéverplaatsingen gebruikt, moet daar vanaf dit jaar gemiddeld minder belastingen op betalen. Er worden namelijk steeds meer benzinewagens verkocht, waardoor de CO2-referentiewaarden voor het ‘voordeel van alle aard’ (VAA) stijgen.

Als een werkgever of vennootschap een bedrijfswagen ter beschikking stelt voor de privéverplaatsingen van zijn of haar werknemers, dan vormt het privégebruik van die wagen een voordeel van alle aard (VAA). Dat voordeel wordt bedrijfswagenbestuurders jaarlijks aangerekend via een basisformule, bepaald door de fiscus vanuit de veronderstelling dat de CO2-uitstoot van het Belgische wagenpark jaarlijks daalt. Die formule garandeert dat de schatkist niet lijdt onder de vergroening van het wagenpark.

Stijging CO2-uitstoot

Maar het omgekeerde is waar: omdat er steeds meer benzinewagens en SUV’s worden verkocht, wordt de CO2-uitstoot van het Belgische wagenpark opnieuw groter. Daardoor stijgen de CO2-referentiewaarden voor het eerst in zes jaar. Voor benzinewagens groeit die waarde van 105 gram per kilometer in 2018 naar 107 gram per kilometer in 2019. De CO2-referentiewaarde voor bedrijfswagens die op diesel rijden, stijgt van 86 gram per kilometer naar 88 gram per kilometer.

Het minimale VAA, gebonden aan de indexatie van de belastingschalen in de personenbelasting en gebaseerd op de gemiddelde indexen van de consumptieprijzen binnen een bepaald jaar, mag in 2019 niet minder bedragen dan 1340 euro per jaar. Vorig jaar lag dat minimum 30 euro lager.

Hoger nettoloon

Omdat aan de basisformule geen wijzigingen zijn aangebracht en de referentiewaarden zijn gestegen, daalt het gemiddelde VAA. Bedrijfswagenbestuurders die hun auto ook privé gebruiken, genieten daardoor gemiddeld een lager VAA. In de praktijk wordt het voordeel via de bedrijfsvoorheffing op het loon ingehouden en zal het nettoloon van bedrijfswagenbestuurders dus licht stijgen. Enigszins ironisch: werknemers die met goedkopere en minder vervuilende wagens rijden, betalen in verhouding meer.

Ook bedrijven profiteren van de daling van het VAA, namelijk via het voordeel dat verrekend wordt in de vennootschapsbelasting. De verworpen uitgaven bedragen 17% voor bedrijven die een bedrijfswagen ter beschikking stellen aan hun werknemers zonder tussen te komen in de brandstofkosten. In het geval van een tankkaart of terugbetaling van de brandstof gaat het om 40%.

Alleen voor oudere wagens

De bovenstaande redenering geldt in de praktijk alleen voor bedrijfswagens die voor 1 september 2018 werden ingeschreven. Toen traden immers de nieuwe WLTP-normen in voege. Wie zijn bedrijfswagen eind 2018 in gebruik nam of in de loop van 2019, wordt geconfronteerd met CO2-emissiewaarden die gemiddeld 10 tot 15% hoger liggen en betaalt in de meeste gevallen toch meer VAA.

U kunt het VAA voor bedrijfswagens online berekenen.

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis


Terug naar nieuwsoverzicht