Nieuwsbericht

Week van de Mobiliteit

“Ik rijd de files voorbij: zalig!”

Geplaatst op
Carpoolen, fietsen, telewerken, de bus nemen … Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september ruilden tientallen Athlon-collega’s hun autosleutels in voor een duurzaam alternatief. Vijf collega’s getuigen: “De files voorbijzoeven: een zalig gevoel!

Meer dan 14.000 autokilometers werden vermeden, 828 liter diesel en benzine en 1771 kg CO2 uitgespaard, dat is de indrukwekkende balans van de Mobility Week bij Athlon. De helft van de personeelsleden schaarde zich achter het initiatief en kwam al carpoolend, met de fiets, de e-bike of de bus naar het werk. Anderen vermeden de spits en droegen zo hun steentje bij aan een vlottere mobiliteit.

De week van Simon Leloux, accountmanager

Maandag carpoolde Simon met een collega. Dinsdag kwam hij met een elektrische fiets naar het werk. Woensdag koos hij voor de moto. Donderdag kwam hij met de fiets. Vrijdag werkte hij thuis.

“Tijdens de Week van de Mobiliteit gaven tientallen Athlon-collega’s het goede voorbeeld door de auto zoveel mogelijk te laten staan. Walk your talk, zoals ze dat in het Engels zo treffend zeggen. Want als accountmanager bij Athlon moedig ik mijn klanten ook aan om andere vormen van mobiliteit te overwegen. Door zelf de proef op de som te nemen, leren we de struikelblokken – waar ook onze klanten mee kampen – kennen, en zo kunnen we samen naar oplossingen zoeken. Ik ben heel blij dat Athlon voluit de kaart van duurzame mobiliteit trekt. Ik mag dan wel een fervent autoliefhebber zijn, ik besef maar al te goed dat we met z’n allen de omslag moeten maken, willen we deze planeet leefbaar houden. Ik ben nu enkele keren met de fiets naar kantoor gereden en het smaakt absoluut naar meer. In de toekomst ga ik dat zeker nog doen.”

De week van Stephanie De Ridder, communication officer

Maandag carpoolde Stephanie met een collega naar het werk. Dinsdag reed ze mee met haar man, die haar ’s avonds ook kwam oppikken. Woensdag reisde ze buiten de piekuren. Donderdag werkte ze thuis. Vrijdag nam ze een dagje verlof.

“Ik woon in Overijse, op 21 kilometer van het Athlonkantoor in Machelen. Ik heb de auto tijdens de Week van de Mobiliteit zoveel mogelijk laten staan. Dat is niet vanzelfsprekend, het vergt een serieuze aanpassing en heel wat knip- en plakwerk. Vooral als je een kindje hebt moet je soms wat kunst- en vliegwerk toepassen. Gelukkig moedigt Athlon de nodige flexibiliteit aan: als je niet op het werk moet zijn voor een vergadering, werk dan thuis, zo luidt het devies hier.”

De week van Rina Taymans, location coordinator

Rina kwam tijdens de Week van de Mobiliteit elke dag met de elektrische fiets naar kantoor.

“Sinds juli biedt Athlon zes elektrische poolfietsen aan. Die gebruik ik zo goed als elke dag voor mijn woon- werkverkeer. Ik woon in Mechelen, op een goeie 16 kilometer van ons kantoor. Met de elektrische fiets doe ik daar een halfuur over. Met de auto duurt het doorgaans even lang, maar als er een ongeval gebeurd is, loopt dat snel op tot een uur of meer. Nu rijd ik de files voorbij en dat geeft een zalig gevoel. Als ik op kantoor of thuis aankom, is mijn hoofd leeg en begin ik ontspannen aan mijn werkdag of avond. Ik overweeg om bij de keuze van mijn volgende bedrijfswagen een kleinere auto te kiezen in combinatie met een elektrische fiets.”

De week van Marleen De Smedt, support officer driver care & service delivery

Marleen werkte op maandag thuis. Tijdens de rest van de Week van de Mobiliteit kwam ze met de elektrische fiets naar kantoor.

“De provincie Vlaams-Brabant stelde gedurende drie weken enkele elektrische fietsen ter beschikking via het project ‘Doe de fietstest’. Die gebruik ik nu zoveel mogelijk om naar het werk te fietsen en ik vind het fantastisch. Ik hoop voortaan zo vaak als het kan met de fiets naar kantoor te komen. Ik rijd samen met een collega naar hier, dat is gezellig en motiveert me om met de fiets te gaan, ook als het regent.”  

De week van Guus De Geyndt, accountmanager

Guus kwam tijdens de Week van de Mobiliteit afwisselend met de bus, met een elektrische bakfiets en al carpoolend naar het werk.

“De provincie Vlaams-Brabant stelde Athlon ook enkele elektrische bakfietsen ter beschikking. Handig, want daarmee kon ik mijn zoontje ’s morgens naar de crèche brengen. Hij zat beschut tegen wind en regen en genoot duidelijk van de rit door de veldwegen. Van de crèche ging ik rechtstreeks naar Machelen. Die rit van 16 kilometer viel goed mee. Ik had niet verwacht dat een elektrische fiets zo veel ondersteuning zou bieden; het maakt fietsen een pak minder zwaar. Als de ‘cash for car’-maatregel van de federale regering realiteit wordt, zou ik serieus overwegen om daarop in te stappen, want ik kan gemakkelijk met de fiets of de bus naar Machelen rijden. Weliswaar ga ik als accountmanager bijna dagelijks op bezoek bij klanten. Maar daarvoor kan ik gebruikmaken van een van de (elektrische) poolwagens van Athlon.”

Terug naar nieuwsoverzicht