Nieuwsbericht

Nieuwe fiscaliteit 2020: de impact op uw elektrische wagenpark

Geplaatst op
In 2020 wijzigt de autofiscaliteit voor bedrijfswagens grondig. Ook voor elektrische auto’s zijn er veranderingen op til. Wat is de impact als u elektrische voertuigen in uw wagenpark heeft? Athlon geeft een overzicht.

Bijna alle automerken hebben vandaag een of meer modellen met een elektrische motor in hun gamma opgenomen. Voor die auto’s gelden fiscale regels die het ook in 2020 bijzonder voordelig maken om uw wagenpark uit te breiden met elektrische modellen. 

Aankooppremie

In oktober schrapte de Vlaamse Regering de aankooppremie voor elektrische wagens vanaf 1 januari 2020. Maar wie uiterlijk op 21 december 2019 nog een elektrisch voertuig bestelt, kan nog tot en met 31 oktober 2020 de premie aanvragen. De exacte bedragen vindt u online

De zero-emissiepremie geldt alleen voor particulieren en zelfstandigen als fysieke persoon. Wie een auto inschrijft op naam van een leasingbedrijf of een rechtspersoon, krijgt geen premie. 

Fiscaal aftrekbaar

In 2020 wordt de fiscale aftrekbaarheid van elektrische auto’s herzien. Wagens met een elektrische motor zijn nog tot 31 december 2019 voor 120 procent aftrekbaar. Vanaf 1 januari 2020 is dat percentage beperkt tot 100 procent. Ook de oplaadkosten zijn voor 100 procent aftrekbaar. 

Lagere bijdragen

In het Vlaamse Gewest zijn wagens met een elektrische motor vrijgesteld zijn van de belasting op de inverkeerstelling (BIV) en de verkeersbelasting. In Brussel en het Waalse Gewest geldt het minimumbedrag: 

  • 61,50 euro voor de BIV
  • 83,56 euro voor de jaarlijkse verkeersbelasting

Voordeel van alle aard

Met de nieuwe WLTP-normen wijzigt ook het VAA. Voor 100 procent elektrische auto’s blijft het simpel, daarvoor wordt per definitie 4 procent van de cataloguswaarde gebruikt. De werknemer neemt zes zevende ten laste. 

De werkgever daarentegen wordt niet van belastingen vrijgesteld. Hij moet de zogenaamde ‘geweigerde uitgaven’ betalen die niet van de belastingen op de bedrijfsinkomsten kunnen worden afgetrokken. Die bedragen 17 procent van het VAA. Draagt de onderneming geheel of gedeeltelijk de oplaadkosten voor het privégebruik van de auto, dan stijgt dat percentage tot 40 procent.

Laadpalen

Ook de installatie en het gebruik van de laadpalen zijn financieel voordelig, zowel op het terrein van een bedrijf als bij medewerkers thuis. Bedrijven kunnen een akkoord sluiten met de fiscus voor specifieke voordelen of lagere elektriciteitstarieven. Werknemers kunnen hun auto dan gratis opladen op het bedrijfsterrein of gebruikmaken van openbare laadpalen en een laadkaart die hun werkgever ter beschikking stelt. De kosten van zo’n laadkaart worden in rekening gebracht bij het berekenen van het voordeel van alle aard.

De elektriciteit die werknemers thuis verbruiken om hun auto op te laden, kan volledig terugbetaald worden dankzij split billing. Daarvoor is alleen een wallbox of de installatie van een specifiek circuit nodig.

Meer informatie over de nieuwe autofiscaliteit vindt u in onze gratis whitepaper. Of contacteer onze Strategic Consulting Manager Frédéric Denies om u te helpen uw mobiliteitstraject voor de komende jaren uit te tekenen en beslissingen te nemen die het best aansluiten bij uw bedrijf.


Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis

 

Terug naar nieuwsoverzicht