Nieuwsbericht

Nieuwe fiscaliteit 2020: de impact op plug-inhybrides

Geplaatst op
2020 staat in het teken van een vernieuwde fiscaliteit voor bedrijfswagens. In dit artikel zoomt Athlon in op de gevolgen voor plug-inhybride-wagens.

Voor bedrijfswagens wordt in 2020 een volledig nieuwe fiscaliteit ingevoerd die veel complexer is. Vooral de spelregels voor plug-inhybrides worden strenger om te vermijden dat sommige modellen, die als ‘valse hybrides’ beschouwd worden, bevoordeeld worden.

Nieuwe formule

De fiscale aftrekbaarheid van plug-inhybrides wordt net zoals die van wagens die puur op fossiele brandstof rijden, vanaf 2020 met een nieuwe en veel complexere formule berekend. Die geldt zowel voor nieuw ingeschreven voertuigen als voor tweedehandsvoertuigen en voertuigen die al in gebruik zijn. Voor plug-inhybrides geldt de formule voor benzine of diesel. In heel wat gevallen zal dat de aftrekbaarheid van bedrijfswagens veel minder aantrekkelijk maken. 

Minimumcapaciteit van de batterij

Voor plug-inhybrides die voor 1 januari 2018 ingeschreven waren, verandert er niets. En ook voor volledige hybrideauto’s (zelfopladende dus) gelden er geen nieuwe, strengere voorwaarden. Werd een plug-inhybride na 1 januari 2018 ingeschreven, dan gelden er vanaf 2020 drie variabelen om het VAA (voordeel van alle aard) te berekenen: 

  • de CO2-uitstoot

  • het gewicht van het voertuig in rijklare toestand

  • de minimumcapaciteit van de batterij

Die laatste factor is nieuw. Het gaat om de brutocapaciteit van de batterij: dat is de gebruikscapaciteit (nettocapaciteit) aangevuld met een kleine reservecapaciteit om de kwaliteit van het accu te vrijwaren en niet te beschadigen. Die gegevens staan nog niet in de homologatiedocumenten van de wagen, maar de dealers en importeurs beschikken wel over die informatie. 

De brutocapaciteit bepaalt of het om een echte of een valse plug-inhybride gaat. Bij echte plug-inhybrides is de verhouding tussen de capaciteit van de batterij en het gewicht van het voertuig 0,50 kilowattuur per 100 kilogram. Bovendien mag de CO2-uitstoot niet hoger zijn dan 50 gram per kilometer. Om die verhouding te berekenen, wordt ook rekening gehouden met het gewicht van de bestuurder en de brandstof.

Valse hybrides

Als de capaciteit van de batterij kleiner is dan 0,50 kilowattuur per 100 kilogram of als de CO2- uitstoot hoger is dan 50 gram per kilometer, dan spreken we van een valse hybride. 

Valse plug-inhybride-bedrijfswagens die vanaf 1 januari 2018 deel uitmaken van het wagenpark, worden vanaf 2020 duurder voor werknemer en werkgever. Dat komt omdat het VAA wordt berekend aan de hand van de CO2-uitstoot van het overeenstemmend voertuig op fossiele brandstof. Dat overeenstemmend voertuig:

  • heeft een motor die gebruikmaakt van dezelfde fossiele brandstof

  • is van hetzelfde merk, model en koetswerktype

De autofabrikant of de importeur is verplicht om het overeenstemmende voertuig te bepalen en de FOD Financiën de nodige technische informatie te bezorgen. Die laatste publiceert een geactualiseerde, louter informatieve lijst met overeenstemmende voertuigen op zijn website. 

Wanneer geen enkel voertuig aan deze voorwaarden voldoet, wordt de CO2-uitstoot van het hybride voertuig vermenigvuldigd met de factor 2,5.

Meer informatie over de nieuwe autofiscaliteit vindt u in onze gratis whitepaper. Of contacteer onze Strategic Consulting Manager Frédéric Denies om u te helpen uw mobiliteitstraject voor de komende jaren uit te tekenen en beslissingen te nemen die het best aansluiten bij uw bedrijf.


Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis

 

Terug naar nieuwsoverzicht