Nieuwsbericht

Athlon krijgt Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Geplaatst op
Een doordachte en duurzame car policy, in fietspeloton naar kantoor en een diversiteitscoördinator op de werkvloer… Dit zijn maar enkele van de initiatieven die Athlon Belgium neemt om te bouwen aan een duurzame maatschappij. En die blijken succesvol: op 19 juni kreeg Athlon Belgium het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Voka (het Vlaams netwerk van ondernemingen) wil helpen om duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen: bedrijven engageren zich voor een aantal acties gelinkt aan de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties, en Voka geeft tips en advies over hoe daaraan te voldoen binnen een driejarig traject. Op het einde van elk actiejaar worden de prestaties van Athlon volgens de verschillende punten geëvalueerd en na een positieve evaluatie volgt het Voka Charter Duurzaam Ondernemen als beloning. Op het einde van dit driejarige traject moeten minstens 30 actiepunten concreet worden gemaakt waarbij elk van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen minstens eenmaal aan bod komt.

Ook Athlon Belgium stelde vorig jaar tien actiepunten op. “Sommige zijn inherent verbonden aan onze manier van zaken doen, andere vroegen om ambitieuze projecten, inspanningen en veranderingen op de werkvloer”, aldus Erwin Ollivier, General Manager van Athlon Belgium.

Duurzaamheid ligt in de kern van hun mobiliteitsoplossingen

Een uitgebreid en bijgestuurd mobiliteitsaanbod, daarmee wil Athlon Belgium zijn rol als duurzaam ondernemer waarmaken. “We hebben oog voor alternatieve vervoermiddelen en pleiten voor de aandrijving die het beste past bij het aantal kilometers dat de bestuurder aflegt. Bovendien willen we onze klanten aanmoedigen om alternatieve mobiliteitsoplossingen in te bouwen in hun car policy”, legt Erwin Ollivier uit. “Als mobiliteitsaanbieder kunnen we zo een hefboom voor maatschappelijke verandering zijn.”

Deze visie zit ook verankerd in andere acties die Athlon Belgium onderneemt. Erwin Ollivier: “Tijdens de jaarlijkse Europese Week van de Mobiliteit in september laten we de buitenwereld zien hoe we de daad bij het woord voegen. Collega’s spannen zich bijvoorbeeld in om te carpoolen naar kantoor of kiezen voor telewerk. Vanuit Mechelen, Leuven en Wemmel vertrokken er vorig jaar zelfs heuse fietspelotons naar het hoofdkantoor in Machelen.”

Voor mens en natuur

Maar Athlon wil verder gaan dan mobiliteit alleen. Ook op de werkvloer staat duurzaamheid centraal: er wordt zo weinig mogelijk wegwerpplastic gebruikt, personeelsverplaatsingen beperken zich tot het minimum, en regenwater wordt hergebruikt. Werknemers kunnen zich inschrijven op een intern programma dat focust op mentale weerbaarheid, gezonde voeding en fysieke beweging. Athlon Belgium wil ook bijdragen aan een genderneutrale maatschappij. “Dat doen we door zowel klanten als werknemers te sensibiliseren. Sinds kort hebben we daarom een diversiteitscoördinator in dienst. Enkele werkgroepen zitten regelmatig samen om de vooruitgang op het vlak van gendergelijkheid en diversiteit te bespreken”, aldus Erwin Ollivier.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen wordt jaarlijks vernieuwd. Ook voor 2019 stelde Athlon Belgium daarom een actieplan op. Het legde de lat nog wat hoger met elf actiepunten, die momenteel volop worden uitgevoerd. Meer informatie: www.voka.be/vlaams-brabant/vcdo.

 

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis


Terug naar nieuwsoverzicht