Nieuwsbericht

Medewerkers Universal Music delen hun auto, ook met de buurt

Geplaatst op
Een werknemer zonder bedrijfswagen die sporadisch de baan op moet? Een receptioniste die soms een lastminuteboodschap moet doen? Voor die medewerkers is een deelauto een slimme oplossing. Universal Music voegde de daad bij het woord en stelt de Car2Use-wagen ook open voor bedrijven uit de buurt.

Universal Music telt veertig werknemers. Een achttal daarvan maakt sporadisch gebruik van een auto maar heeft geen bedrijfswagen. Stuk voor stuk jonge mensen die belang hechten aan duurzame mobiliteit en openstaan voor alternatieve manieren om zich te verplaatsen. De deelauto van Car2Use past precies in hun straatje.

Marc Verhofstede, Finance director bij Universal Music: “Een van onze Car2Use-gebruikers werkt op de afdeling Legal en komt met het openbaar vervoer naar het werk. Af en toe moet hij naar een meeting in het Brusselse. Daarvoor kan hij nu de deelauto van Car2Use gebruiken. Onze receptioniste en facility-verantwoordelijke heeft de auto dan weer nodig om lastminuteboodschappen te doen. Gemiddeld lopen hier ook altijd drie à vier stagairs rond. Die moeten regelmatig de baan op om mee promo te gaan voeren, een artiest op te halen … Toch is het niet vanzelfsprekend dat ze een eigen auto hebben. Ook voor hen komt de deelauto dus als geroepen.”

Minder rompslomp

De Car2Use-auto geeft de werknemers bij Universal Music een grotere autonomie. Bovendien vermijdt het bedrijf heel wat administratieve rompslomp: onkostennota’s invullen, informatie doorgeven aan de verzekering ... Nu volstaat het om de gegevens van elke nieuwe gebruiker door te mailen naar Athlon.

“Het systeem is simpel”, zegt Olivier Draps, senior accountmanager bij Athlon Rental Services. “Wie zich aansluit bij Car2Use betaalt een eenmalige instapkost en kan dan op eender welk moment een deelauto reserveren en gebruiken. Dat gebeurt via een gebruiksvriendelijke app. Die app registreert ook automatisch het verbruik, dat maandelijks wordt gefactureerd. Alle diensten zijn inbegrepen: de verzekering, bijstand bij schade of pech en onderhoud en schoonmaak. Bij Universal Music staat dus altijd een perfect onderhouden, veilige wagen klaar.”

Delen met bedrijven in de buurt

De Car2Use-auto kreeg een eigen plek op de parking van Universal Music. Ook andere bedrijven in de buurt, zoals die in bedrijvenzone Keiberg, kunnen zich aanmelden om de wagen in te schakelen. Marc Verhofstede: “Hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe meer deelauto’s Athlon kan inzetten en hoe meer variatie er zal zijn. Zo zou Athlon hier op termijn een elektrische wagen kunnen aanbieden, een klein stadsautootje, een SUV … Onze werknemers kijken er alvast naar uit om in de toekomst met een elektrische auto te rijden.”

Terug naar nieuwsoverzicht