Nieuwsbericht

Milo-app maakt mobiliteitsmix een makkie

Geplaatst op
De federale regering broedt al geruime tijd op een mobiliteitsbudget, maar volgens de laatste berichten zou het nog wel even kunnen duren voor het systeem ingevoerd wordt. Daar hoeft u niet op te wachten. Milo, uw persoonlijke mobiliteitsassistent, loodst u intuïtief en snel naar de beste mobiliteitsoplossing.

Een persoonlijke mobiliteitsassistent die u vertelt wanneer u moet vertrekken om tijdig op uw volgende vergadering aan te komen? En die u vlot naar het eerstvolgende tankstation of de dichtstbijzijnde parkeerplek loodst? Dat is Milo, de app voor alle gebruikers van de Athlon Mobility Card.

Taxi!

Een zestigtal klanten maakt vandaag gebruik van de Athlon Mobility Card en brengt daarmee een mobiliteitsbudget voor zakelijke behoeftes. Met de betaalkaart kunnen medewerkers reizen met het openbaar vervoer, tanken, een deelfiets huren, een taxi van Uber reserveren, een vliegreis boeken … Kortom: hun mobiliteitsbudget beheren. En daarbij krijgen ze voortaan hulp van Milo.

Cécile Liénard van Athlon: “Milo vervangt de vroegere app van de Athlon Mobility Card, met nieuwe functies en een gebruik dat veel intuïtiever aanvoelt. Hij moet medewerkers helpen om hun zakelijke reizen zo efficiënt en voordelig mogelijk in te plannen.”

Een voorbeeld? Door Milo aan uw agenda te koppelen, laat hij u weten wanneer u moet vertrekken om op tijd op uw afspraak aan te komen. Tegelijk kunt u bekijken of dat sneller gaat met de auto of met het openbaar vervoer. Kiest u voor het openbaar vervoer? Dan betaalt Milo de tickets van de NMBS en binnenkort ook De Lijn (m-tickets die online aangekocht worden) bovendien rechtstreeks vanuit de app.

Chatten

Ook onderweg is Milo een steun en toeverlaat: hij toont de weg naar een tankstation, een laadpaal of een parkeerplaats en reserveert een taxi op het gewenste tijdstip.

Bent u toch het noorden kwijt? Dan kunt u ‘chatten’ met Milo en hem bijvoorbeeld vragen hoeveel mobiliteitsbudget u nog overheeft. Cécile Liénard: “Milo kent het antwoord op alle veelgestelde vragen en spitst die toe op het profiel van elke gebruiker en het mobiliteitsbudget waarover die beschikt.”

Nog vragen? Uw contactpersoon bij Athlon helpt u graag verder. Download Milo in de Apple App Store of Google Play Store.

Terug naar nieuwsoverzicht