Nieuwsbericht

Een bedrijfsfiets leasen … What’s new?

Geplaatst op
De bedrijfsfiets is een trendy en opkomend fenomeen in de veranderende mobiliteitscultuur. Ook Athlon biedt bedrijven al een tijdje een combinatie van leasewagens en -fietsen aan. Dit najaar stellen we vijf vernieuwingen in ons Athlon BikeLease-aanbod voor.

Een bedrijfsfiets is een vorm van secundaire verloning waarbij de werkgever de kosten van een fiets en toebehoren op zich neemt, vaak gepaard met een belastingvrije fietsvergoeding. Er wordt geen voordeel van alle aard op het privégebruik aangerekend, op voorwaarde dat de fiets ook voor woon-werkverplaatsingen wordt gebruikt. Mobiliteitsaanbieder Athlon biedt al langer de formule Athlon BikeLease aan: een voordelige optie om de (bedrijfs)wagen vaker aan de kant te laten staan. Dit najaar stellen we vijf nieuwigheden voor.

1. Verhoogde aftrekbaarheid voor de werkgever

Athlon BikeLease wordt een financiële leasing met service in plaats van een operationele leasing. Daardoor verhoogt de aftrekbaarheid voor de werkgever van 100 naar 120 procent.

2. Nieuw in het gamma: de speed pedelec

Een speed pedelec of ‘high speed e-bike’ is een elektrische fiets die snelheden tot 45 kilometer per uur kan bereiken. De fietsen zijn vooral populair bij pendelaars die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor toch liever op de fiets stappen dan in de auto te zitten. Vandaag zijn speed pedelecs op fiscaal vlak gelijkgesteld aan gewone fietsen. 

3. Mogelijkheid om accessoires te bestellen

Gebruikers van een bedrijfsfiets kunnen nu ook allerlei toebehoren aanvragen. Helmen, fietstassen, flessen en flesdragers kunnen samen met de fiets besteld worden. De aankoopprijs (inclusief btw) wordt eenvoudig mee toegevoegd en de online calculator geeft aan welk maandbedrag van het wagenbudget moet worden afgetrokken.

4. Voordelige overnamekost

Aan het einde van het leasingcontract kan de gebruiker de fiets overnemen aan een voordelige prijs. De totale netto- en overnamekost zal lager liggen dan de prijs die de gebruiker als particulier zou betalen, zelfs met een mooie promotie.

5. Altijd een Ctec-punt in de buurt

Het afgelopen jaar zijn er in België ongeveer driehonderd Ctec-punten bijgekomen, voor een nog betere dienstverlening. Ctec begeleidt bedrijven bij de uitbouw van een fietsvloot en de daarmee geassocieerde services.
Meer info: www.athlon.com/be/bedrijf/uw-wagenpark/mobiliteit/auto-en-fiets

Terug naar nieuwsoverzicht