Nieuwsbericht

Rijdt u mee in The Tour of the Century?

Geplaatst op
Athlon bestaat honderd jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Het orgelpunt wordt The Athlon Tour of the Century op 18 september 2016: dat evenement brengt honderd auto’s van de afgelopen honderd jaar samen. Ook u kunt in deze indrukwekkende autotour meerijden.

Athlon heeft een hele weg afgelegd. Van een autogarage in 1916 zijn we uitgegroeid tot een internationale leasingmaatschappij. Door in te spelen op de snel veranderende markt schakelden we in de 21ste eeuw over naar een dienstverlening gericht op mobiliteit en duurzaamheid

Tour of the Century

Om ons jubileum te vieren, organiseren we een spectaculair evenement dat in ieders geheugen gegrift zal staan. The Tour of the Century brengt honderd auto’s van de bouwjaren 1916 tot 2016 bij elkaar voor een spectaculaire tour in de omgeving van Utrecht. Ook uw auto kan in deze indrukwekkende tour meerijden! Heeft u een opgeknapte oldtimer, een futuristisch model uit de jaren tachtig, een blitse sportwagen in een aparte kleur of een uniek spiksplinternieuw model? Meld uw auto dan aan door een foto te plaatsen op de website van Tour of the Century. Bezoekers van de website kunnen stemmen, dus zorg voor een originele auto én een bijzonder verhaal. Een jury hakt de knoop door welke auto’s mee mogen rijden in de Tour of the Century. Deelname aan de tour is gratis.

Michel Barrete, accountmanager bij Athlon, heeft zich alvast opgegeven als deelnemer aan de Tour of the Century met zijn Singer. Als die mee wil, natuurlijk, want zo'n oude Engelse dame kan wel eens wispelturig zijn... Singer is een merk dat in 1874 in het Verenigd Koninkrijk opgericht werd. Het bedrijf begon met fietsen te bouwen, schakelde daarna over op bromfietsen en nog later op motors voor boten en op wagens. “Ik heb mijn Singer 12 jaar geleden van een garagist in Sambreville gekocht. Het is een Roadster 4AD cabriolet met het stuur aan de rechterkant, in een bordeauxrode uitvoering met crèmekleurige spatborden. Ik ontdekte dit merk via een vriend waarmee ik naar het Verenigd Koninkrijk ben getrokken voor een Singer Days-evenement. Het is een aangename wagen die gemakkelijk te besturen is. Sinds ik mijn wagen kocht, ben ik al vaak naar het Verenigd Koninkrijk gereisd ter gelegenheid van de verjaardagen van het merk. Zo ging ik naar Coventry, de hoofdzetel van het merk. Later trok ik langs Kent naar het noorden, in de buurt van Schotland. Het Verenigd Koninkrijk doorkruisen met deze oude wagen heeft al bijzondere momenten opgeleverd.”

Terug naar nieuwsoverzicht