Nieuwsbericht

Handmatig of automatisch schakelen: de vooroordelen en de voordelen

Geplaatst op
Terwijl in de Verenigde Staten 90% van de personenwagens een automaat is, blijven wij Belgen trouw aan handmatig schakelen. Slechts één op vijf nieuw aangekochte personenwagens in België heeft een automatische versnellingsbak. Daarom willen we graag helderheid scheppen in de verschillen tussen handmatig en automatisch schakelen.

Waarom kiezen we voor handgeschakeld of automatisch?

Ontkoppelen en naar een lagere of hogere versnelling schakelen, we staan er als chauffeurs nog nauwelijks bij stil. Het bepaalt voor een stuk ons rijplezier. Belgen vinden doorgaans dat ze met een handgeschakelde versnellingsbak ‘echt’ aan het rijden zijn. Zo houden we de absolute controle over de auto: als chauffeur bepalen we liefst zelf het juiste schakelmoment. Maar sommige bestuurders vinden manueel schakelen ‘niet meer van deze tijd’. Zeker bij lange ritten en druk verkeer kan je er vermoeide polsen en stramme kuiten aan overhouden. Met een automaat rijd je ontspannen. Je hebt altijd je linkervoet en rechterhand vrij. Omdat je niet hoeft te schakelen en te ontkoppelen, kun je je volledig op het verkeer concentreren. Niet verwonderlijk dat een bestuurder die eens met een wagen met automatische versnellingsbak heeft gereden, niet meer anders wil.

Onze voorkeur wordt dus grotendeels bepaald door ons rijgedrag. Toch merken we dat er nog heel wat vooroordelen over beide manieren de eindelijke keuze beïnvloeden. Daarom nemen we hieronder 5 vaak gehoorde stellingen onder de loep.

Stelling 1: bij handmatig schakelen verbruik je minder

Niet waar. Pakweg 10 jaar geleden was handgeschakeld autorijden merkelijk zuiniger. Vandaag is het verschil in verbruik te verwaarlozen. Omdat beide opties technologisch op punt gesteld zijn, liggen de verbruikscijfers van een wagen met handgeschakelde versnellingsbak en een automaat — zeker op snelwegen en bij langere afstanden — heel dicht bij elkaar.

Stelling 2: een automaat is meestal duurder

Klopt. Omdat Belgen minder vaak voor een wagen met automatische versnellingsbak kiezen, liggen de productiekosten hoger. Dat vertaalt zich in een geringe meerkost van 1.500 à 2.000 euro voor de eindgebruiker. Bovendien kan een automaat door zijn hogere gewicht soms in een duurdere categorie vallen qua verkeersbelasting. Die nadelen worden dan weer deels gecompenseerd door het feit dat een automaat meestal een hogere restwaarde heeft.

Stelling 3: handmatige schakeling is gevoeliger voor slijtage

Dat is zo. Veel bestuurders hebben de neiging om het koppelpedaal ingedrukt te houden terwijl ze wachten tot het stoplicht op groen springt. Ook tijdens accordeonfiles gebeurt het vaak. Die slechte gewoonte zorgt voor continue wrijving tussen de koppeling en de transmissie, waardoor beide onderdelen vroegtijdig gaan slijten. Dus rijd je met een handgeschakelde wagen, let er dan op dat je bij stilstand naar neutraal schakelt en de koppeling loslaat.

Stelling 4: een automaat is iets voor luie en trage chauffeurs

Ach nee, automatisch schakelen is heus niet alleen voor mensen met een gezapige rijstijl. In een moderne wagen met automatische versnellingsbak rijd je tegenwoordig even soepel, vlot en sportief als in een handgeschakelde wagen. Aan verkeerslichten ben je zelfs sneller weg. En op hellingen vertrek je stukken vlotter vanuit stilstand, zonder schokken of stilvallen.

Stelling 5: een automaat is veiliger in het verkeer

Dat is waar. Omdat je niet hoeft te schakelen en te ontkoppelen, kun je je veel beter concentreren op wat er rondom jou gebeurt. Bovendien kan je op elk moment je twee handen aan het stuur houden. In een auto met automatische versnellingsbak focus je 100% op het verkeer en rijd je een stuk relaxter. En dat draagt zonder twijfel bij aan de verkeersveiligheid.

Advies nodig voor de juiste keuze?

Neem contact op met Athlon. Eén van onze experts helpt je graag bij de keuze voor een handgeschakelde wagen of een automaat.

 

Blijf up-to-date over autoleasing en bedrijfswagens

Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

Schrijf nu in

Terug naar nieuwsoverzicht