Nieuwsbericht

Spoort ook uw auto straks putten in de weg op?

Geplaatst op
Athlon
Elke auto op onze wegen kan via crowdsourcing de kwaliteit van het wegdek mee opvolgen. In het proefproject Sensovo ontwikkelde het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) daarvoor een prototype. Athlon stelde de wagens voor het project ter beschikking.

“Let op, over 500 meter een put in het wegdek.” Binnen enkele jaren geeft uw auto u wellicht deze boodschap. Maar eerst moeten applicatieontwikkelaars aan de slag gaan met het prototype van het Sensovoproject.

Gladde plekken

Sensovo maakte gebruik van de CAN-bus-technologie. Marleen Bellen van het VIM: “Het voordeel is dat het overgrote deel van de wagens daarmee is uitgerust. De CAN-bus is het centrale computernetwerk in de auto dat alle elektronica registreert en aanstuurt: de regensensor, de ruitenwissers én de snelheid van de vier wielen. Dat laatste vertelt ons iets over de kwaliteit van het wegdek: op een vlakke rijbaan rijden alle wielen aan dezelfde snelheid, terwijl een wiel dat door een gat rijdt, versnelt. Door die gegevens uit zoveel mogelijk wagens te registreren, kunnen we de kwaliteit van het wegdek in kaart brengen.” Bovendien kan de technologie gebruikt worden om bestuurders te waarschuwen voor oneffenheden of gladde plekken op het wegdek. Dat komt de verkeersveiligheid en de doorstroming ten goede.

Sneller herstellen

Het opsporen van schade aan het wegdek in Vlaanderen gebeurt vandaag met één ARAN-voertuig dat is uitgerust met dure technologie. Die wagen rijdt elk jaar één keer over alle snelwegen en om de twee jaar over de gewestwegen. Aan dat ritme duurt het erg lang voor schade aan het licht komt. Door zoveel mogelijk voertuigen in te schakelen om putten en scheuren te detecteren, kan de schade veel sneller hersteld worden.

Crowdsourcing

Athlon stelde de leasingwagens voor Sensovo ter beschikking. “Het project past in onze doelstelling om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Als meer voertuigen de staat van onze wegen opmeten, worden die wegen veiliger, duurzamer (minder slijtage aan voertuigen) en het is ook goedkoper voor de overheid en de maatschappij”, zegt Innovation Manager Pieter Goossens.

Bestuurders waarschuwen

Elk recent voertuig is een potentiële meetwagen. Maar hoe groter de vloot, hoe betrouwbaarder de resultaten van de crowdsourcing. Marleen Bellens: “Met het prototype dat we in het kader van Sensovo op punt hebben gesteld, kunnen bedrijven nu aan de slag om de systemen voor de screening van de wegdekkwaliteit aan te vullen. Maar ook applicatieontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld ad hoc waarschuwingssystemen voor bestuurders creëren. Ondertussen hebben zich al verschillende bedrijven gemeld die interesse hebben om het prototype uit het Sensovoproject op punt te zetten en te commercialiseren.” Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Meer info op www.vim.be/projecten/sensovo

Terug naar nieuwsoverzicht