Nieuwsbericht

Van diesel naar elektrisch

Re-Vive of de vergroening van een brownfieldontwikkelaar

Geplaatst op
Athlon
Van diesel naar elektrisch, van autobezit naar autodelen, van tankkaart naar Mobility Card. Brownfieldontwikkelaar Re-Vive voerde dit najaar een vergroening van haar wagenpark door. “Hoe we dat hebben aangepakt?” Mieke Vanhuyse van Re-vive geeft tekst en uitleg.

Re-Vive koopt oude industriële sites aan, saneert ze en ontwikkelt ze tot duurzame en levendige wijken. De brownfieldontwikkelaar bouwt daarbij zo ecologisch mogelijk en bant waar mogelijk fossiele brandstoffen als energievoorziening.

De duurzaamheidsprincipes die het DNA van het bedrijf uitmaken, wilde Re-Vive  doortrekken naar de vloot. Mieke Vanhuyse: “De eerste stap was dat we drie dieselwagens vervingen door elektrische BMW i3’s. Daarvan is er één poolwagen die alle collega’s kunnen gebruiken.”

Autodelen

“Hoe we dat hebben aangepakt? Om te beginnen hebben we onze plannen om het wagenpark te vergroenen aan het voltallige team toegelicht. We willen onze mensen bewustmaken van het feit dat een eigen auto bezitten niet zaligmakend is. Door autodelen binnen het bedrijf mogelijk te maken, hopen we dat onze medewerkers bewuster omgaan met mobiliteit. Dat deelprincipe  past naadloos bij ons businessmodel: in elke wijk die we bouwen voorzien we een gemeenschappelijke ruimte voor alle buurtbewoners: daar kunnen ze bijvoorbeeld feestjes organiseren, een speelhoek inrichten voor de kinderen, de gezamenlijke grasmachine stockeren.”


Enkele weken na de introductie door Re-Vive presenteerde Athlon haar mobiliteitsoplossingen: de bedrijfsfiets via de formule Bikelease, de Athlon Mobility Card waarmee je onder meer het openbaar vervoer kunt nemen of stadsfietsen kunt huren en FlexDrive waarbij bestuurders een kleinere wagen kiezen en beschikken over een flexbudget voor wanneer ze een grotere wagen nodig hebben. Mieke Vanhuyse: “Na die infosessie hebben we onze medewerkers de keuze gelaten of ze al dan niet in de vergroening van de vloot wilden meestappen.”

Stadsfietsen

Drie mensen gingen op het aanbod in zodat ons bedrijf  straks drie elektrische wagens telt. “Maar de wagen is niet voor elke verplaatsing de slimste keuze”, benadrukt Mieke Vanhuyse. “Voor kortere afstanden kunnen onze medewerkers een beroep doen op stadsfietsen of het openbaar vervoer.”

“Athlon heeft de kennis en diensten in huis om op die flexibele mobiliteitsvraag in te spelen. Onze contactpersoon Frédérique Van Nuland heeft ons op een deskundige en transparante wijze begeleid om een mobiliteitspakket op maat samen te stellen. Kortom, we zijn heel tevreden dat we met Athlon in zee gaan.”

Terug naar nieuwsoverzicht