Nieuwsbericht

Hoe pak je verborgen energieverslinders in je bedrijfswagens aan?

Geplaatst op
Iedereen heeft de mond vol over energiezuinige wagens. Maar na meer dan een eeuw technologische vooruitgang, verkwist zelfs de meest geavanceerde wagen — schrik niet —nog ruim 80 % van de energie van de brandstof die we ermee tanken. Waaraan dat ligt en hoe je dat percentage ook bij de chauffeurs van jouw bedrijfswagens kunt laten dalen, doen we in dit artikel uit de doeken.

Waar zitten de echte energieverslinders?

Eén ding is zeker: de verbrandingsmotor van je auto is de grootste verspilpost. Die jaagt zowat 60% van de energie uit je brandstoftank de atmosfeer in als hitte. De rest van de gemiddelde auto is relatief energie-efficiënt. Zo gebruiken de stereo, de airconditioning en elektrisch bediende ramen samen slechts 2,2 procent van de energie van de auto. Luchtweerstand op de wagen eist 2,6 procent op; wrijving tussen de banden en de kogellagers van de wielen met de weg samen zo’n 4,2 procent en de remmen 5,8 procent. Je auto stationair laten draaien tijdens korte stops verbruikt een slordige 17 procent van de energie van een auto. Dat verklaart waarom de meeste nieuwe wagens uitgerust zijn met een automatisch start-stopsysteem. Dat zorgt ervoor dat de motor automatisch stilvalt bij een korte stop, zoals bijvoorbeeld aan de verkeerslichten.

Kan je die ‘verloren’ energie recupereren?

Het energieverlies tot nul reduceren is een utopie. Maar mits de juiste keuzes en een aangepaste rijstijl kan je de verspilling bij jouw bedrijfswagens wél een heel stuk terugdrijven. Met deze 7 tips maak je je chauffeurs bewust van wat ze zelf kunnen doen.

1. Gas geven als je de motor start is overbodig bij moderne wagens

Een koude motor verbruikt tweemaal zoveel brandstof als een warme. Stationair draaien is brandstofverspilling. Rij na het starten onmiddellijk rustig weg. Je wagen warmt sneller op wanneer hij rijdt, dan wanneer hij stilstaat.

2. Rijd zoveel mogelijk met aangepaste banden

Je banden zijn namelijk als enige contactpunt van je wagen met de weg onderhevig aan wrijving. Je beperkt het energieverlies door die wrijving wanneer je in het seizoen kiest voor zomer- of winterbanden.

3. Houd altijd voldoende afstand ten opzichte van je voorligger

Dat is niet alleen stukken veiliger voor jou en andere weggebruikers. Je vermijdt ook dat je bruusk moet remmen, wat behoorlijk wat energie opslorpt.

4. Probeer een constante, verantwoorde snelheid aan te houden

Probeer een constante, verantwoorde snelheid aan te houden, waarbij je zo weinig mogelijk gas bij hoeft te geven of moet afremmen. Beschikt je wagen over cruise control? Gebruik dat systeem dan ook. Je wagen rijdt dan op optimaal vermogen en verbruikt stukken minder.

5. Rijd liefst onbeladen met de wagen

Een extra gewicht en volume betekent uiteraard meer wrijving én luchtweerstand. Met een skibox of een rek met twee fietsen op het dak van je wagen verbruik je al snel tot 30% meer. Kom je thuis van vakantie of een korte fietstrip? Verwijder dan alle extra ballast zo snel mogelijk.

6. Zet je airconditioning in de winter op non-actief

Schakel hem bijvoorbeeld wel kort in om beslagen ruiten snel vrij te maken (zo vermijd je ook dat je wagen stationair moet draaien tot je ruiten vrij zijn). Tracht ook elektrische accessoires zoals ruit- en zetelverwarming of mistlichten niet onnodig te gebruiken. Het energieverbruik van je wagen zal merkelijk lager liggen.

7. Laat je wagen stipt onderhouden

Een kapotte luchtfilter, een te laag oliepeil of banden met te lage spanning of afgesleten profiel… het kan ervoor zorgen dat je auto meer energie gaat verspillen. Respecteer dus de onderhoudstermijn die je autoconstructeur voorschrijft.

* Bron: https://www.good.is/articles/eliminating-the-wasted-energy-in-your-car

Meer advies nodig bij een energiezuinig beleid voor jouw wagenpark?

Neem contact op met Athlon. Eén van onze experts bekijkt graag samen met jou hoe de situatie in jouw bedrijf geoptimaliseerd kan worden.


Blijf up-to-date over autoleasing en bedrijfswagens

Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

Schrijf nu in

Terug naar nieuwsoverzicht