Nieuwsbericht

VITO bant alle dieselwagens tegen eind 2018

Geplaatst op
Dat de elektrische auto zich op een keerpunt bevindt, is ondertussen een open deur. De meeste bedrijven schakelen stap voor stap over op elektrische wagens. Niet zo bij VITO. In hun vloot komt nu al geen enkele dieselwagen meer binnen.

De vloot van VITO telt iets meer dan negentig wagens. Naast bedrijfswagens gaat het ook om poolwagens voor werknemers en camionettes van de technische diensten. Dit najaar verving VITO de eerste dieselwagens door Tesla’s. Tegen eind dit jaar zal ongeveer 50 procent van het wagenpark bestaan uit elektrische en hybride voertuigen. De rest volgt in 2018.

Waarom gaat VITO voor een 100 procent elektrisch-hybride vloot?

Agnes Bosmans, Director HR & General Services bij VITO: “Als onderzoeks- en adviescentrum in cleantech en duurzame ontwikkeling wil VITO de transitie naar een duurzame samenleving versnellen. Wij doen daarrond al jaren onderzoek in opdracht van bedrijven en overheden. Denk maar aan het proefproject rond diepe geothermie, een technologie die Vlaanderen moet voorzien van duurzame energie en warmte. Of aan het G-STIC-congres in oktober, waar we samen met de Verenigde Naties uitzochten welke technologische innovaties nodig zijn om de Sustainable Development Goals tegen 2030 te halen.”

Kristin Geboers, Head of Marketing and Communications Department: “Maar de wil om duurzamer te werken, gaat verder dan dat. Uit ons intern cultuurwaardeonderzoek blijkt dat alle VITO-medewerkers duurzaamheid zien als een basiswaarde. Daarom heeft VITO in 2016 OnePlanet@VITO opgestart. Binnen dat programma willen we onze eigen bedrijfsvoering verduurzamen en ‘best practices’ uitwisselen met andere organisaties. Duurzame mobiliteit is een van de zeven uitdagingen die we aangaan.”

Hoe wil VITO haar vloot stap voor stap elektrisch maken?

Agnes Bosmans: “Dat gebeurt in verschillende fases. Dit najaar hebben we de duurste dieselwagens vervangen door elektrische Tesla’s. Momenteel is de kostprijs van een elektrische wagen in combinatie met een voldoende hoog rijbereik enkel in die categorie voordeliger dan de huidige dieselwagens. De volgende stap is om alle bedrijfs- en dienstwagens te vervangen door hybride en plug-inhybride auto’s.”

Welke laadoplossingen voorziet VITO?

Agnes Bosmans: “Er komen 22 extra laadpalen bij op onze sites in Mol en Berchem. Voor VITO is het cruciaal dat die laadpalen worden gevoed met duurzame energie. In EnergyVille, ons kantoor in Genk, gebeurt dat nu al met 1070 zonnepanelen op het dak. Bij VITO in Mol is het wachten op de ingebruikname van de diepe-geothermiecentrale om voldoende duurzame energie te produceren.”

Kristin Geboers: “Ook interessant is dat de elektrische en plug-inhybride wagens een living lab worden, waarbij we nieuwe kennis vergaren over concepten zoals slim laden. Door die kennis te verspreiden, willen we de transitie naar een duurzaam en hernieuwbaar energiesysteem versnellen.”

Zet VITO ook in op andere vormen van mobiliteit?

Agnes Bosmans: “Absoluut. Elektrische wagens zijn natuurlijk geen oplossing voor het mobiliteitsprobleem en daarom zetten we tegelijk in op een modal shift van auto naar openbaar vervoer en fiets. Zo geven we binnen Europa waar mogelijk de voorkeur aan verplaatsingen met de trein. Daarnaast stellen we bedrijfsfietsen (vouwfietsen en elektrische fietsen) ter beschikking en experimenteren we met een elektrische step. VITO-medewerkers kunnen sinds kort ook een fiets leasen en daarnaast bieden we Blue-bike-vouchers aan voor bezoekers die met de trein komen, zodat ze van het station naar VITO kunnen peddelen.

Hoe heeft VITO hierover gecommuniceerd met de bestuurders van bedrijfswagens?

Kristin Geboers: “We hebben individueel met elke betrokken medewerker gesproken. Daarnaast hebben we een grootse interne communicatiecampagne uitgerold over het OnePlanet-programma, via ons intranet en een interactieve blog waarop alle VITO’ers ideeën en initiatieven kunnen lanceren.”

Wat was de reactie van de medewerkers?

Agnes Bosmans: “Uiteraard vraagt de overstap naar elektrisch rijden een gedragsverandering. Maar duurzaamheid zit dermate in het DNA van VITO ingebed dat die omslag gedragen is door alle medewerkers.”

Terug naar nieuwsoverzicht