Nieuwsbericht

Je wagenpark laten beheren door een leasemaatschappij?

Geplaatst op
Zelf een wagenpark beheren is geen sinecure. Overeenkomsten managen, prijsafspraken maken en servicedeals sluiten: het verslindt allemaal kostbare tijd. Daarnaast ben je misschien ook verantwoordelijk voor de rapportage van fiscale autogegevens, maandelijkse leasekosten en koppeling met het salaris van de chauffeurs in jouw bedrijf. Zeker als je moet samenwerken met meerdere leasepartijen, lijk je wel een in-house klantenservice te worden voor collega’s die met een bedrijfswagen rijden. En dat kan niet de bedoeling zijn...

Vier grote voordelen van uitbesteding

Al vanaf twee bedrijfswagens is het interessant om een eigen carpolicy op te stellen. Hierin kan je de rechten en plichten van werkgever en werknemer samen met je leasingpartner vastleggen. Eens dit document zijn definitieve vorm heeft, kan de leasemaatschappij jouw autoregeling in praktijk brengen. Maar wist je dat je ook het dagelijkse beheer van je wagenpark in handen kan geven van je leasingpartner? Dat heeft vier belangrijke voordelen.

1. Je wint tijd

Met de juiste leasingpartner aan je zijde kan je een groot stuk van die taak in het volste vertrouwen uit handen geven. Doordat de leasingmaatschappij het beheer en de administratie van het inschrijvingsbewijs, kenteken en de verzekering op zich neemt, bespaar je jezelf heel wat moeite en tijd. Tijd die je beter kunt investeren in de core business van jouw zaak.

2. Je sluit betere deals

Ben je je wagenpark aan het uitbreiden? Dan loont het om een duidelijk merkenbeleid te voeren. Jouw leasingpartner brengt eenheid in automerk, onderhoud, banden, verzekeringen en tankkaarten. Zo kan hij bij elke leverancier condities negotiëren die jou als bedrijf heel wat voordelen opleveren.

3. Je geniet van flexibiliteit

Ondernemingen zijn er in alle soorten en maten. Dat vraagt om een gepersonaliseerde aanpak. Spreek met je leasingmaatschappij af welke dienstverlening je van hen verwacht. Zij zoeken samen met jou naar de opstelling die het best bij jouw actuele noden aansluit. Groeit je bedrijf of slaat het een nieuwe richting in? Een solide leasingpartner evolueert met je mee. Zeker bij de introductie van het mobiliteitsbudget kan je leasingpartner een grote toegevoegde waarde bieden.

4. Je bespaart geld

Op het eerste gezicht lijken de kosten van een bedrijfswagen of een bedrijfsvloot aanzienlijk. Maar samenwerken met een leasingpartner die met je meedenkt, levert op langere termijn een tastbare kostendaling op. Bovendien zal de kwaliteit van je wagenpark er gaandeweg sterk op vooruit gaan.

Blijf up-to-date over autoleasing en mobiliteit

De fiscale regels rond bedrijfswagens en leasing zijn continu in beweging.
Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ben je steeds helemaal mee!
Schrijf gratis in

Terug naar nieuwsoverzicht