Nieuwsbericht

Voorkom pech met deze 10 tips

Geplaatst op
1 op de 20 pechgevallen bij VAB is te wijten aan een foute bandendruk. Een regelmatige controle kan veel onheil voorkomen. Zet uw bestuurders veilig op weg met deze 10 tips.

De banden van een auto zijn het enige contact met de weg en zijn daarom cruciaal voor een goede wegligging en uw veiligheid. Sinds 1 november 2014 moeten alle nieuw verkochte auto’s over een automatisch bandendrukcontrolesysteem beschikken. Die verplichting is belangrijk, want een band met te weinig druk heeft een ander contact met de weg. De  wegligging is minder goed, de kans op een klapband stijgt en de wagen heeft een langere remafstand op een nat wegdek. Bovendien stijgt het verbruik en dus ook de CO2-uitstoot. Eén op de vijf lekke banden is te wijten aan een foute bandenspanning. Controleren is dus de boodschap.

10 tips om veilig te rijden

Wie zijn wagen goed onderhoudt, rijdt veiliger en loopt minder kans op pannes.

  1. Check minstens een keer per maand de bandendruk. Nieuwe wagens hebben een automatisch controlesysteem. Vergeet het reservewiel niet!
  2. Wissel tijdig de winter- en zomerbanden. Bij temperaturen van meer dan 7° verliezen winterban-den hun veiligheidsvoordelen. Bovendien verbruikt de wagen dan merkelijk meer. De wissel naar zomerbanden moet wettelijk gebeuren voor 30 april 2016. Maak best tijdig een afspraak.
  3. Uw wagen geregeld wassen is geen luxe. Stof en vuil beperken het zicht door de ramen en ver-storen het beeld van een achteruitrijcamera. In de winter tast strooizout de banden, de carrosse-rie en het chassis aan.
  4. Check af en toe de koelvloeistof. Zit u tussen het minimum- en het maximumniveau?
  5. Controleer af en toe het oliepeil. Moet u soms bijvullen, neem dan wat reserveolie mee.
  6. Zorg dat u uitgerust bent voor u de weg op gaat.
  7. Check geregeld of de verlichting van uw wagen nog naar behoren werkt.
  8. Vertrek op tijd naar uw afspraak en stippel uw reis op voorhand uit. Dan rijdt u rustiger en met meer aandacht voor het verkeer.
  9. Zet de radio niet te hard. U hoort dan minder omgevingsgeluiden zoals een sirene of een toete-rende auto.
  10. Laat uw wagen regelmatig onderhouden. Dat kan snel en in alle comfort in het Athlon Service Center.

1 locatie voor alle herstellingen en onderhoud

Een goed onderhouden wagen verkleint het risico op pannes. Bij het Athlon Service Center kunt u sinds kort terecht voor alle herstellingen, bandenwissels en onderhoud. Met één afspraak brengt u uw auto weer in topconditie. Snel, aan de hoogste kwaliteit en in alle comfort.

Maak nu online een afspraak voor een herstelling, onderhoud of bandenwissel. Blijft u ter plaatse wachten, dan kunt u rustig werken in de comfortabele flexruimte. Athlon-leaserijders kunnen ook de vergaderruimte boeken voor een overleg.

Terug naar nieuwsoverzicht