Nieuwsbericht

Welke gevolgen heeft de lage-emissiezone in Brussel voor u?

Geplaatst op
Vanaf 1 januari 2018 voert Brussel in het kielzog van meer dan tweehonderd Europese steden een lage-emissiezone (LEZ) in. Voor klanten van Athlon heeft die maatregel geen rechtstreekse gevolgen. Wel is het het zoveelste teken aan de wand: het is tijd om het wagenpark van elk bedrijf te vergroenen.

Het volledige Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, dus alle negentien gemeenten, voert vanaf januari een lage-emissiezone in. Die moet de auto’s met de meest vervuilende uitstoot weren. Camera’s met nummerplaatherkenning moeten nagaan of iedereen zich aan de regels houdt.

Diesels geviseerd

In eerste instantie gaat het enkel om oude dieselwagens. Wie met een diesel van ruim 25 jaar oud in Brussel rondrijdt, riskeert dan een boete. Een alternatief is om (maximaal acht keer per jaar) een dagpas van 35 euro te kopen. De toelatingsvoorwaarden worden jaar na jaar strenger. Tegen 2025 mogen enkel voertuigen met euronorm 6 de hoofdstad nog binnenrijden.

Maak regels uniform

Athlon juicht de invoering van de Brusselse LEZ toe. Ludovic De Borle, productmanager bij Athlon: “Met die maatregel wil de Brusselse regering onze leefbaarheid en gezondheid verbeteren. Wel betreuren we dat de spelregels in Brussel anders zijn dan in Antwerpen. Voor automobilisten is dat heel verwarrend. Wij pleiten ervoor om de regels voor alle huidige en toekomstige LEZ’s uniform te maken.”

Druk op tweedehands automarkt

Op klanten van Athlon heeft de lage-emissiezone geen rechtstreekse impact. De meeste dieselwagens in de vloot hebben immers euronorm 5 of 6. Onrechtstreeks kan de maatregel van de Brusselse regering wel een invloed hebben op de leaseprijzen. Die worden immers mee bepaald door de prijzen die Athlon voor de verkoop van ex-leasewagens krijgt. Door het circulatieverbod voor oude, vervuilende wagens in steeds meer steden, stijgt de druk op de tweedehandsautomarkt en op de prijzen voor bedrijfswagens die einde contract zijn.

Tijd om te vergroenen

Daarnaast is de invoering van deze LEZ nogmaals een rappel voor alle vlootbeheerders om hun wagenpark zoveel mogelijk te vergroenen, voor zover dat praktisch en financieel haalbaar is. De rode draad die de mobiliteitsmaatregelen van alle beleidsniveaus doorkruist, is de omslag naar schone voertuigen. Ludovic De Borle: “Wie op veilig wil spelen, opteert vandaag best voor een elektrische wagen. Daarmee kunt u de komende jaren zorgeloos alle steden inrijden. Bovendien geniet u van een hele rist financiële gunstmaatregelen.”

Op lez.brussels vindt u alle informatie over de lage-emissiezone in Brussel.

Lees ook: ‘In welke Europese steden heeft u een milieuvignet nodig’?

Terug naar nieuwsoverzicht