Nieuwsbericht

Yara maakt kennis met onze hybride wagens

Geplaatst op
Athlon Rental Services leverde in oktober zijn eerste ‘BMW 225xe plug-in hybrid’ aan het bedrijf Yara uit Zaventem. Een uitstekende reden voor een gesprek met Facility & Fleet Manager Patrick Carlier. Hoe bevalt de keuze voor een hybride leasewagen?

Sinds 2016 is het wagenpark van Athlon Rental Services uitgebreid met een aantal uitzonderlijke hybridewagens. Die stoten minder CO₂ uit én zijn een stuk voordeliger aan de pomp. U hoeft niet in te boeten aan comfort, want ook voor onze hybridewagens selecteerden we de beste merken en modellen zoals de nieuwe ‘BMW 225xe plug-in hybrid’. Het bedrijf Yara uit Zaventem nam in oktober de eerste plug-inhybride in gebruik. We peilden bij Facility & Fleet Manager Patrick Carlier naar zijn ervaringen.

U wilde uw medewerkers graag wagens met een alternatieve energiebron aanbieden. Waarom?

“Het meest succesvolle product van Yara is ‘Adblue’, dat wordt gebruikt om de uitstoot van dieselvoertuigen schoner te maken. ‘Adblue’ zet 85 procent van de vervuilende stoffen om in waterdamp en onschadelijke stikstof. Voor Yara is het belangrijk dat ook de eigen werknemers milieubewust rijden. De ‘BMW 225xe plug-in hybrid’ uit de vloot van Athlon Rental Services versterkt ons groene imago en draagt bij aan onze ambitie om ons milieubewust op te stellen.”

Waarom koos u voor de Rent & Roll-formule?

“Onze eerdere ervaringen met deze formule zijn zeer positief. Dankzij Rent & Roll kunnen we ons engagement beperken tot een periode van twaalf maanden, terwijl we wel dezelfde wagen behouden gedurende die periode. Zo kunnen we rustig kennismaken met de ‘BMW 225xe’ en zien hoe wagens met een alternatieve energiebron ons bevallen. Rent & Roll geeft dus flexibiliteit én zekerheid.”

Voor welke chauffeurs is de plug-inhybride wagen bedoeld? Wat is hun eerste indruk?

“Yara richt zich tot chauffeurs die weinig kilometers rijden, zo’n 20.000 kilometer per jaar, en die in een straal van 30 kilometer rond het kantoor wonen. Ik merk dat er nog een mentaliteitsverandering nodig is. Daarom is een eerste kennismaking via Rent & Roll ideaal. Het geeft ons tijd om de nieuwe technologie te promoten. We plannen ook lessen rond milieuvriendelijk rijden. Dat geeft de aantrekkingskracht van hybride wagens hopelijk een boost.”

Beschikt u over oplaadpunten?

“Yara heeft twee oplaadpunten in zijn ondergrondse parkeergarage. Dat aantal willen we de komende maanden verder uitbreiden door vijf extra oplaadpunten te plaatsen.”

Terug naar nieuwsoverzicht