MyAthlon
Woman Behind Steering Wheel Tesla Car

Alles over elektrische mobiliteit

Athlon publiceert regelmatig interessante artikels over elektrische mobiliteit. Neem eens een kijkje op onze content hub! Zo ben je steeds mee met de laatste ontwikkelingen en trends. 

  Vooruitblikken naar toekomstige EV-modellen

  Vers van de pers: ben jij benieuwd welke nieuwe elektrische auto's binnenkort kunnen deel uitmaken van jouw vloot? Check onze rubriek 'Athlon's EV Vooruitblik'. We onthullen de eerste details over de allernieuwste EV-modellen nog voor ze in de showroom te bewonderen zijn! En in de rubriek 'Athlon's EV Premiere' kom je alles te weten over pas gelanceerde modellen die ook in onze configurator te becijferen zijn. 

  Nieuwe elektrische auto's
  Mercedes EQC

  Inspiratie voor jou met de handige Athlon EV-blogs!

  Lees hier al onze gepubliceerde artikels over nieuwigheden en aandachtspunten op het gebied van elektrisch rijden en laden.

  Zorgeloos met je elektrische auto op vakantie naar de zon

  Koude en accu’s gaan niet goed samen, maar warmte heeft ook een negatieve impact op de werking van de batterij. Met deze tips hou je de accutemperatuur onder controle en reis je goed voorbereid naar je vakantiebestemming.

  Lees meer

  Snellaadpalen op kantoor: zinvolle investering of niet?

  Nu het aantal elektrische bedrijfswagens fors toeneemt, overwegen steeds meer ondernemingen om laadinfrastructuur te voorzien op de bedrijfsparking. Kies je best voor gewone laders of snelladers, of een mix van beide?

  Lees meer
  Elektrische laadpalen op je bedrijfsparking:

  Laadpalen op je bedrijfsparking: waarmee rekening houden?

  Overweeg je om een of meer laadpalen te installeren op het parkeerterrein van je bedrijf? Dat vraagt de nodige voorbereiding, zeker als je future-proof wil zijn. Gelukkig kun je rekenen op het advies en de begeleiding van Athlon.

  Lees meer
  E-auto thuis sneller laden

  E-auto thuis sneller laden? Verzwaar je netaansluiting

  Een elektrische auto thuis opladen duurt enkele uren. Moet het sneller gaan, of heb je tegelijk stroom nodig voor de vaatwasser? Overweeg dan om je netaansluiting te laten verzwaren.

  Lees meer
  Chiptekort zet tijdelijke rem op elektrificatie

  Chiptekort zet tijdelijke rem op elektrificatie

  De wereld draait op microchips; van je elektrische tandenborstel over je smartphone tot zowat alle systemen van je auto. Momenteel is er een algemeen tekort en dat blijkt vooral een probleem voor elektrisch aangedreven auto’s.

  Lees meer
  Elektrische bedrijfswagens

  Elektrische auto leasen: een goed idee?

  Leasen en (deels) elektrisch rijden gaan hand in hand. Je leasepartner doet immers veel meer dan gewoon de elektrische of plug-inhybride bedrijfsauto ter beschikking stellen. Advies en begeleiding zijn Athlon's handelsmerk!

  Lees meer
  Snelladers

  Snelladers zijn er steeds meer, maar let op de prijsverschillen

  Naarmate het aantal elektrische auto’s in ons land toeneemt, verschijnen er ook steeds meer snellaadpalen. De ene is echter de andere niet en je checkt maar beter de prijs voordat je de stekker inplugt…

  Lees meer
  De toekomst van elektrisch laden

  Hoe laadt een bedrijf een grote vloot elektrische voertuigen op?

  Swift, specialist in de beveiliging van bankbetalingen, is al jaren een voortrekker in groene mobiliteit. Vandaag telt het wagenpark maar liefst 25 elektrische en 33 hybride wagens. Hoe laadt het bedrijf die volledig op zonder dat het licht op kantoor uitgaat?

  Lees meer
  Elektrisch rijden

  10 argumenten om voor een plug-inhybride te gaan

  Wie dacht dat corona en de lage brandstofprijzen voor een terugkeer naar de klassieke motorisaties zouden zorgen, heeft het mis. Nooit eerder bestelden Belgische bedrijven zoveel plug-inhybrides.

  Lees meer