Thuiswerk goed geregeld

Krijg al je fiscale vragen beantwoord over thuiswerk.

Thuiswerk goed geregeld
  Thuiswerk goed geregeld

  Laat je fiscaal gidsen naar meer thuiswerk

  Thuiswerken maakt intussen deel uit van de bijgestelde mobiliteitsvisie van heel wat ondernemingen én van de verwachtingen van heel wat werknemers. Dat biedt ook fiscale opportuniteiten. Hoe kan je je werknemers belastingvrij vergoeden voor hun kosten thuis en tegelijkertijd hun salariswagen betalen? We gaan dieper in op de fiscaliteit van thuiswerk, want we zien thuiswerk als de ultieme vorm van duurzame mobiliteit: immers, de meest duurzame verplaatsing blijft degene die je niet maakt.

  Meer thuiswerk betekent meer forfaitaire kosten thuis

  Wat in 2019 nog ongebruikelijk en eerder een ontluikende trend was, is door de wereldwijde gezondheidscrisis verrassend snel ingeburgerd geraakt. Het ‘Home office’ schakelde noodgedwongen een versnelling hoger en bedrijven hebben massaal geïnvesteerd in ICT om hun medewerkers de nodige tools te geven. Logischerwijs kan de werkgever belastingvrij tegemoetkomen aan kosten zoals internet, elektriciteit en verwarming. Zo kan je je medewerkers per maand financieel ondersteunen met een belastingvrije vergoeding voor de gemaakte kosten van het thuiswerken.

  Meer thuiswerk betekent ook meer fiscale mobiliteitsoplossingen

  Meer thuiswerk en toegenomen flexibiliteit (om bijvoorbeeld de kinderen tussendoor van school te halen) hebben een sterke impact op de mobiliteitsbehoeften van je medewerkers. En deze veranderende mobiliteitsbehoeften hebben dan weer gevolgen voor het salarispakket, waarvan mobiliteit vaak een belangrijk onderdeel is. Daarnaast is de ontwikkeling van een aantrekkelijk mobiliteitsbeleid op maat van je medewerkers een extra troef om toptalenten aan te trekken in de huidige ‘war for talent’ .

  Bij de uitbouw van je nieuw mobiliteitsbeleid hou je dus best rekening met de kostprijs (TCO), de fiscale opportuniteiten én -niet te vergeten- de verwachtingen van je medewerkers. Het Federale Mobiliteitsbudget komt hieraan tegemoet. Het bevat drie pijlers: ten eerste een duurzame wagen, daarnaast alternatieve mobiliteitsoplossingen en ten derde een deel cash. Het Federale Mobiliteitsbudget is bovendien fiscaal interessant voor de werknemer én de werkgever. 

  Je staat er zeker niet alleen voor, want bij Athlon regelen we alles van a tot z. Lees ook ons artikel over de veranderende mobiliteitsbehoeften.

  “Een maandelijkse thuisvergoeding van € 142,95 is mogelijk én belastingvrij?”

  “Een forfaitaire thuisvergoeding kan samen met een bedrijfswagen, zonder verhoging van het VAA.”

  Thuiswerk

  “Ook kantoormeubilair bij werknemers thuis kan het bedrijf fiscaal inbrengen.”

  Krijg al je fiscale vragen over thuiswerk beantwoord

  Je krijgt een helder antwoord op al je vragen over thuiswerk in ons dossier “Thuiswerk goed geregeld” uit onze reeks De fiscale weg naar duurzame mobiliteit. In ons dossier vertellen we hoe je thuiswerk optimaal regelt, hoe je thuiswerkende medewerkers belastingvrij kan belonen en ook hoe je hun kantoormeubilair thuis als bedrijfskost kunt verrekenen.

  Zo ontdek je...

  … dat je als werkgever best de voorwaarden voor thuiswerk- en vergoedingen opneemt in de arbeidsovereenkomst
  … dat thuisvergoedingen voor werknemers reeds mogelijk zijn van zodra ze één werkdag per week thuis werken
  … of deeltijdse werknemers en bedrijfsleiders ook in aanmerking komen voor een belastingvrije tegemoetkoming voor thuiswerk
  … hoeveel de maandelijkse vergoeding voor professioneel gebruik van eigen internet mag zijn
  … hoe je zelf kantoormateriaal kan aankopen en dat bij de werknemer thuis ter beschikking kan stellen

  Download ons dossier over thuiswerken

  Je ontvangt meteen een downloadlink naar het pdf-bestand in je mailbox.

  Women in car with hair in the wind

  Getting you there

  Heb je nood aan begeleiding bij jouw traject naar een duurzamer mobiliteitsbeleid?

   Stuur ons jouw vraag naar consulting.belgium@athlon.com. Onze experts staan klaar om je te gidsen.