10 argumenten om voor een plug-inhybride te gaan

    dinsdag 16 juni 2020

    Wie dacht dat corona en de lage brandstofprijzen voor een terugkeer naar de klassieke motorisaties zouden zorgen, heeft het mis. Nooit eerder bestelden Belgische bedrijven zoveel plug-inhybrides.

    Elektrisch rijden

    Dat hoeft eigenlijk niet te verwonderen gezien de talrijke voordelen. Athlon heeft de 10 voornaamste voor u verzameld in een handig argumentarium:

    1. Plug-inhybrides zijn goedkoper dan volledig elektrische modellen, terwijl ze in de meeste gevallen toch ook voor 100% aftrekbaar zijn.

    2. De total cost of ownership (TCO) van een plug-in ligt vaak lager dan die van een conventionele auto als je het fiscale effect en de brandstofkosten verrekent.

    3. Het VAA-bedrag dat de bestuurder moet betalen, is een stuk lager dan wat hij voor een benzine- of dieselversie zou betalen

    4. Met een plug-inhybride vind je gemakkelijker parkeerplaats – de publieke laadpalen worden momenteel onderbenut en komen met een gereserveerde parkeerplek.

    5. Voor een plug-inhybride heb je thuis geen wallbox nodig – een Nexxtender laadkabel van 690 euro volstaat om het aantal geladen kWh te meten en door te rekenen.

    6. Plug-inhybrides zijn nog jarenlang welkom in lage-emissiezones (LEZ). Ze kunnen hun batterij sparen om in het stadscentrum volledig elektrisch te rijden.

    7. De keuze aan beschikbare modellen wordt iedere maand groter. Er is voor ieder wat wils: van een compacte hatchback (VW Golf) tot een grote SUV (BMW X5).

    8. De batterijen van de recente plug-inhybrides zijn tussen de 10 en de 15 kWh groot, wat volstaat om probleemloos 40 tot 60 kilometer elektrisch te rijden.

    9. Zelfs voor de veelrijders zijn plug-inhybrides een oplossing: bij Mercedes-Benz kun je terecht voor oplaadbare dieselmodellen in de C-, E-, GLC- en GLE-Klasse.

    10. Athlon heeft speciale kortingen kunnen bedingen op diverse plug-inmodellen. Je ontdekt ze hier.

     

    Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

    Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

    Schrijf gratis in