12.000 kilometer elektrisch door Europa: yes, you can

  vrijdag 3 december 2021

  In het kader van AthlonProjectZero deed onze internationale Sustainability & CSR Director Alexander Heijkamp in september en oktober 2021 veertien Athlon-kantoren in Europa aan met een elektrische Mercedes-Benz EQA. Waarom? Om te bewijzen dat het haalbaar is. Om te inspireren. Om onderweg kennis te maken met visionaire mensen. En om zijn ervaringen te delen. Dit is zijn verhaal in vijf feiten en cijfers.

  12.000 kilometer elektrisch door Europa

  5 markante cijfers

  1. Totaal afgelegde afstand: 12.000 kilometer
  2. Totaal aantal bezochte Athlon-kantoren: 14
  3. Uitgespaarde CO2-uitstoot in vergelijking met een verbrandingsmotor: 1.987,9 kilogram
  4. Uitgespaarde CO2-uitstoot in vergelijking met vliegen: 4.241,4 kilogram.
  5. Aantal volgers van Alexander op LinkedIn: 3.766

  5 key take-aways

  1. Hypermilen – je rijstijl en je rijgedrag drastisch aanpassen om zo ver mogelijk te geraken met een volle batterijlading – is niet meer nodig. De nieuwe generatie EV’s heeft grotere batterijen en beheert de accu veel intelligenter zodat je probleemloos op je bestemming geraakt.
  2. EV’s zijn slimmer dan mensen. Luister naar wat je auto zegt en laat je gidsen.
  3. Elektrisch rijden in Europa is perfect mogelijk met slechts één laadpas. Overschakelen naar elektrisch rijden is gewoon een mindset.
  4. De laadinfrastructuur in Europa moet snel uitbreiden om de exponentiële groei van elektrische auto’s te ondersteunen.
  5. Elektrische auto’s zullen een sleutelrol spelen in de energietransitie. Duurzame energiewinning en EV’s gaan hand in hand.

  Wil je Alexanders reisblog lezen en zijn inspirerende filmpjes bekijken? Volg hem dan op LinkedIn via Athlon International of op Twitter via @JAHeijkamp

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in