Terug naar overzicht

3 manieren om kosten te besparen zonder aan mobiliteit in te boeten

Voor veel bedrijven staat kostencontrole vandaag bovenaan het prioriteitenlijstje. Ook aan de fleetmanager worden inspanningen gevraagd, maar gelukkig zijn er manieren om de vlootkosten te reduceren zonder aan de mobiliteit of de werknemerstevredenheid te raken. Wel integendeel.

mobiliteit
  1. Kies voor flexibele huuroplossingen. In tijden van onzekerheid kan een flexibele huurformule soelaas brengen: de contractduur is immers beperkt en opzeggen kan kosteloos na de minimumperiode. Met Athlon Rent huur je een wagen van één maand tot een jaar. En met de formule 'Short Lease' kan je na het eerste jaar stoppen, verlengen of overschakelen op een operationele leasing. Zo kan je probleemloos inspelen op elke situatie.

  2. Ga voor het mobiliteitsbudget. Thuiswerken is intussen ingeburgerd en belooft voor veel werknemers een blijvende oplossing te worden – althans voor een deel van de werkweek. Er zal dus minder gereden worden met de bedrijfsauto, wat de deur opent naar het mobiliteitsbudget. De werknemer kan daarbij bijvoorbeeld kiezen voor een kleinere, milieuvriendelijkere auto met een lagere TCO, gecombineerd met een leasefiets en andere mobiliteitsvormen. 

  3. Introduceer Bikelease. Steeds meer mensen ontdekken het comfort en het plezier van elektrisch fietsen, ook om naar het werk te pendelen. Wie fietst, gebruikt zijn bedrijfsauto niet, wat een mooie besparing kan betekenen voor de werkgever. Bovendien wijst onderzoek uit dat fietspendelaars minder vaak ziek zijn. Bewegen verhoogt immers de weerstand en het gevoel van welzijn. Ook op die manier betaalt Athlon BikeLease zichzelf indirect (meer dan) terug.

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in