Terug naar overzicht

Cross-overs en hybride technologie: een ‘match made in heaven’

Het valt niet te ontkennen: de klassieke breaks, berlines en eenvolumers zijn op de terugweg, terwijl SUV’s en cross-overs de wind in de zeilen hebben. Dat wordt ook bevestigd door dataspecialist Jato, die overigens niet alleen een stijging ziet bij de particulieren, maar ook op de zakelijke markt. Steeds meer bedrijven voegen dit type auto toe in hun car policy.

Cross-overs

  Maar hoe kun je per definitie zwaardere en minder gestroomlijnde cross-overs rijmen met een lagere CO2-uitstoot? Juist: door te kiezen voor een hybride versie, waarbij de verbrandingsmotor ondersteund wordt door een elektrische aandrijving. Vooral de modellen met een extern oplaadbare batterij (plug-inhybrides) kunnen overtuigende cijfers voorleggen die het ecologische en het totale kostenplaatje (TCO) interessant maken. Zo combineer je looks, rijplezier en praktische aspecten probleemloos met kostencontrole en CO2-verlaging.

  Athlon selecteerde voor u 3 interessante nieuwkomers op de fleetmarkt in 3 verschillende categorieën.

  1. B-SUV: Renault Captur E-Tech. De tweede generatie van de succesvolle compacte Franse cross-over gooit niet alleen hoge ogen met zijn design en connectiviteit, hij pakt ook uit met een plug-inhybrideversie. Die is uniek in dit segment en kan schermen met een verbluffend lage CO2-uitstoot van 36 g/km. De batterij staat borg voor een elektrisch rijbereik van 50 km (WLTP).

  2. C-SUV: Ford Kuga 2.5i PHEV. De gloednieuwe Kuga kruist de degens met de Peugeot 3008 en Opel Grandland X, die eveneens als plug-inhybride beschikbaar zijn. Met zijn grote batterij geraakt hij 56 km (WLTP) verzonder één gram uit te stoten. De benzinemotor en de versnellingsbak van de Kuga werden bovendien speciaal ontwikkeld voor hybride gebruik.

  3. D-SUV: Mercedes-Benz GLC 300 de. Wie maximaal elektrisch wil rijden, maar ook toch wat snelwegkilometers aflegt, kan voortaan terecht bij deze premium-SUV. Als enige in deze categorie kan hij uitpakken met een ultramoderne en efficiënte 2-literdiesel die probleemloos aan de Euro 6d-norm voldoet. Zijn middelgrote batterij belooft een elektrisch rijbereik van zo’n 40 km. Hij is er overigens ook als Coupé.

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in