De nieuwe Renault ZOE verrast de sceptici

  donderdag 12 maart 2020

  De Renault ZOE is geen onbekende meer: deze volledig elektrische stadswagen kwam in 2013 voor het eerst op de markt. Eind 2019 kwam de nieuwe generatie uit, met een sterk verhoogd rijbereik. Tijd voor een vernieuwde kennismaking! Kate Sterck van Athlon International testte hem uit en was aangenaam verrast.

  Renault ZOE

  Kate Sterck kreeg gedurende twee dagen de sleutel van de nieuwe Renault ZOE Intens, de meest uitgeruste variant. Tegenover de oude ZOE vallen vooral het opgefriste interieur en de krachtigere batterij op. Die heeft een capaciteit van 52 kWh, goed voor een rijbereik van 395 kilometer. 

  Vlot opladen

  Kate Sterck: “Ik was initieel wat sceptisch. Elektrisch, stadswagen … Ik verwachtte me aan een vrij krappe auto, zoals de Renault Clio, maar dat was onterecht. Bij het instappen was ik aangenaam verrast door de ruime achterbank. De autostoeltjes van mijn kinderen pasten er probleemloos in. En in de koffer was plaats genoeg voor de boodschappen. Hij rijdt bovendien heel zacht. De ZOE heeft op papier niet zo’n groot vermogen, maar het is zeker voldoende.”

  “Het rijbereik heb ik niet echt kunnen testen, daarvoor had ik de auto niet lang genoeg. Ik heb hem vooral gebruikt voor korte woon-werkafstanden. Al denk ik niet dat je aan 395 kilometer gaat komen met één oplaadbeurt. De teller gaat al snel naar beneden als je in het stadsverkeer terechtkomt. Hoewel de batterij niet leeg was, heb ik hem uit nieuwsgierigheid ’s morgens opgeladen aan de laadpaal van het bedrijf. Dat ging heel vlot.”

  Praktische stadswagen

  Voor wie is de Renault ZOE de perfecte leasewagen? “De ZOE lijkt me ideaal als tweede wagen voor korte verplaatsingen. Het is een heel praktische auto om mee naar het werk te rijden of boodschappen te doen in het weekend. Zelfs met kinderen! Mijn driejarige zoontje was helemaal fan van de auto. Al lag dat misschien ook aan de mooie blauwe kleur …”

  Meer weten over de elektrificatie van uw vloot? Neem een kijkje op onze website

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in