De vijf meest gestelde vragen van chauffeurs aan Athlon

  dinsdag 28 januari 2020

  Wat moeten uw werknemers doen bij een ongeval met hun bedrijfsauto? En waar kunnen ze precies terecht voor een onderhoud? Inge Verboven, teamleader van Athlon Driver Desk, somt de meest gestelde vragen op, die zij en haar team telkens beantwoorden met de glimlach.

  De vijf meest gestelde vragen van chauffeurs aan Athlon

  1. Ik heb een ongeval gehad met mijn bedrijfswagen. Wat nu?

  “Bestuurders vullen in dat geval het best een ongevalsaangifte in, ook als er geen sprake is van een tegenpartij. Dat aangiftedocument vinden ze in het handschoenenkastje van de wagen, bij de andere autopapieren. Vervolgens bezorgen ze dat formulier aan Athlon. Ze kunnen het ook online invullen via de website van Athlon.”

  2. Wanneer laat ik mijn zomerbanden het best vervangen door winterbanden? 

  “Bestuurders die volgens hun contract recht hebben op winterbanden, laten die bij voorkeur plaatsen vanaf 1 november tot en met januari of februari. Vanaf april laten ze de winterbanden beter opnieuw door zomerbanden vervangen, want bij warm weer slijten winterbanden sneller af. In België is het niet verplicht, maar in buurlanden als Duitsland moeten (bedrijfs)wagens vanaf oktober met winterbanden rijden.”

  3. Help, ik weet niet (meer) in welke garage mijn winterbanden liggen!

  “Bestuurders durven weleens te vergeten bij welke bandencentrale ze hun zomerbanden hebben laten wisselen voor winterbanden. Het gebeurt ook dat een bedrijfswagen binnen een bedrijf wordt overgedragen, maar dat de vorige bestuurder vergeet te melden in welke bandencentrale de winterbanden liggen. Voor die informatie kunnen bestuurders altijd bij ons terecht.”

  4. Het waarschuwingslampje op mijn dashboard geeft aan dat mijn auto naar de garage moet voor onderhoud. Waar kan ik terecht?

  “Voor een onderhoud bieden we bestuurders altijd twee opties aan: ze kunnen terecht bij een merkgarage of bij een van de drie Athlon Service Centers in België.”

  5. Heb ik tijdens een onderhoudsbeurt of reparatie recht op een vervangwagen? 

  “Het antwoord op deze vraag hangt af van het leasecontract. In de meeste gevallen is daar wel degelijk een vervangwagen in opgenomen, zij het eentje van een kleiner formaat. Bestuurders schrikken soms als blijkt dat hun vervangwagen heel wat minder ruim is dan hun vaste bedrijfswagen. Wij raden hen dan aan om even intern te overleggen met de vlootverantwoordelijke. Als die zijn toestemming geeft, kunnen we tegen een kleine meerprijs een grotere vervangauto aanbieden.”

  Blijf up-to-date over autoleasing en bedrijfswagens

  Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in