Terug naar overzicht

De weg naar duurzame mobiliteit in 4 handige dossiers

Vanaf 2026 moeten nieuwe bedrijfsauto's emissievrij zijn. Maar wist je dat er ook stimuli voor laadinfrastructuur zijn voorzien, dat er regels bestaan rond thuiswerken en dat het mobiliteitsbudget een duwtje in de rug krijgt? Heel wat boeiende materie die gepaard gaat met talrijke vragen, waarop je heldere antwoorden krijgt dankzij onze reeks van vier fiscale dossiers.

duurzame mobiliteit

  Onder impuls van de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie zal de Belgische fiscus bedrijfswagens op fossiele brandstoffen, inclusief plug-inhybrides, geleidelijk aan minder aantrekkelijk maken.

  Elektrisch wordt de norm, zoveel is zeker. Emissievrije auto’s behouden hun maximale aftrekbaarheid tot en met 2026. Het goede nieuws is dat er regels zijn vastgelegd die tot 2031 reiken, zodat bedrijven sterk vooruit kunnen plannen. Ook positief is dat de Total Cost of Ownership de komende jaren duidelijk in het voordeel van elektrische auto’s zal kantelen, zodat de vergroening van de bedrijfswagenvloot gefaciliteerd wordt.

  Minder leuk is dat de complexe fiscale situatie van vandaag er de komende jaren niet minder complex op zal worden. Daarom hebben we bij Athlon een beknopte gids samengesteld onder de titel “Autofiscaliteit 2021-2031”. Je kunt hem hier downloaden.

  4 dossiers om helemaal mee te zijn 

  Maar de vergroening en verduurzaming behelst meer, veel meer. Daarom hebben we nog drie andere dossiers voor je klaarstaan in onze reeks “De fiscale weg naar duurzame mobiliteit.” De andere thema’s zijn:

  • Athlon E-Charge: alles wat je moet weten over laden thuis, op kantoor en onderweg.
  • Athlon Thuiswerk Goed Geregeld: de regels rond vergoedingen voor thuiswerken.
  • Athlon Mobility Budget: het federale mobiliteitsbudget toegankelijker dan ooit.

  Wil je op de hoogte worden gehouden zodra deze dossiers beschikbaar zijn?

  Schrijf je dan hier in.

  Heb je nood aan begeleiding in jouw traject naar zero-emission bedrijfsauto’s en duurzame mobiliteitsoplossingen? Stuur ons jouw vraag naar consulting.belgium@athlon.com en laat Athlon je gidsen.

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in