Terug naar overzicht

Dubbelinterview: Els Descamps, Commercial Director en Herman Yperman, Operations Director

Flexibiliteit, transparantie en een doorgedreven digitalisering met het oog op de best mogelijke klantenervaring zitten in het DNA van Athlon. Dat klanten inzake dienstverlening vandaag weinig verschil merken met anders, is allicht grotendeels daaraan te danken. Wat het bedrijf in deze tijden echter nog het meest typeert, is de zorg voor elkaar en de solidariteit, aldus de Commercial Director en de Operations Director van Athlon Belgium & Luxembourg. Een dubbelinterview.

   

  Maximaal operationeel en bereikbaar blijven in deze tijden, hoe doet Athlon dat?

  Herman Yperman: “Omdat 95% van onze processen digitaal verloopt, hoeven onze medewerkers niet per se op kantoor te zijn. We hebben sterk geïnvesteerd in onze ICT-infrastructuur en ondersteunen onze medewerkers om thuis te kunnen werken. Daarom waren we eigenlijk goed voorbereid op de huidige situatie. Toch is het niet voor iedereen evident om alles gebolwerkt te krijgen tijdens de normale kantooruren. Daarom springen we flexibel om met de werktijden.”

  Els Descamps: “Wel is het belangrijk dat we maximaal bereikbaar blijven voor onze klanten. Als iedereen thuis werkt, dan word je als bedrijf voor enkele uitdagingen gesteld, maar we hebben aan de meeste daarvan een mouw gepast. Zo hebben we vanuit Athlon extra laptops ter beschikking gesteld van medewerkers die bijvoorbeeld samen met hun partner home-officen en ook nog schoolgaande kinderen hebben, die een computer nodig hebben om lessen te volgen en taken te doen.”

  Toch zullen er enkele praktische zaken zijn die nu wat moeilijker lopen, niet?

  Herman Yperman: “De afhandeling van nummerplaten en van eindecontractwagens is inderdaad moeilijk of zelfs onmogelijk. Maar in tijden van crisis moet je soms creatief en doortastend zijn. Zo zat er onlangs niets anders op dan iemand naar het postkantoor te sturen om nummerplaten van ingeleverde auto’s één voor één te laten schrappen – omslachtig en tijdrovend, maar wel noodzakelijk om de verkeersbelasting stop te zetten.”

  Els Descamps: “Dat onze mensen getuigen van creativiteit en doorzettingsvermogen, dat werd vorige week ook bewezen door de aflevering van 60 voertuigen voor het autodeelplatform Poppy. Dankzij een goede samenwerking met Van Mossel Groep is Athlon erin geslaagd om 60 nieuwe Opel Corsa’s op de weg te krijgen. Die worden gratis ter beschikking gesteld van het zorgpersoneel, net als enkele van onze eigen Athlon Rent-vervangwagens.”

  Hoe houden jullie in deze ‘ophoktijden’ de spirit erin?

  Els Descamps: “Ik denk dat menselijk contact heel belangrijk is vandaag. Daarom besteed ik tegenwoordig wat meer tijd aan de telefoon – en aan Skype, natuurlijk. We houden de collegiale sfeer erin door talrijke initiatieven, zoals de creatie van een Athlon dansplaylist en een montage met grappige home-office-foto’s. Daarnaast leggen we regelmatig ons oor te luisteren bij de collega’s die alleen wonen en bij de jonge ouders. De eenzaamheid doorbreken en elkaar ondersteunen, ook dat maakt ons een hechte ‘familie’ en daar ben ik bijzonder trots op.”  

  Herman Yperman: “Als designated survivor ben in ik vaak de enige persoon in de kantoren van Athlon in Machelen. Zo kan ik kort op de bal spelen en de heropstart van onze activiteiten voorbereiden. Als er iets is wat ik geleerd heb in deze geïsoleerde tijden, dan is het wel om wat minder in mijn pen te kruipen. In een zee van e-mails kan een telefoontje vaak het verschil maken. De waarde van de stem is niet te onderschatten. Ik heb terug geleerd om te bellen.”

  Wat hopen jullie mee te nemen naar het ‘post-coronatijdperk’ en waar kijken jullie naar uit?

  Herman Yperman: “Het is mooi om te zien hoe iedereen vandaag zijn steentje bijdraagt. Ik hoop dat deze solidariteit blijft voortduren. Natuurlijk zal ik blij zijn als alles weer normaal draait. Van de ene Skype-meeting in de andere, het is toch niet alles…”

  Els Descamps. “Ik vind het geweldig dat ik de tijd die ik anders kwijt ben in de file, nu kan wijden aan nuttige dingen. Een half uurtje yoga, een iets uitgebreider ontbijt,… Hopelijk keren de files dus niet in dezelfde mate terug als vóór corona. Waar ik naar uitkijk? De collega’s terugzien!”

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in