MyAthlon

  Elektrische auto leasen: een goed idee?

  woensdag 17 november 2021

  Steeds meer bedrijven introduceren hybride, plug-inhybride en elektrische auto’s in hun wagenpark. Het aanbod aan batterijvoertuigen neemt exponentieel toe, zodat ze toegankelijk worden voor een steeds ruimer leasepubliek.Leasen en elektrisch rijden gaan bovendien hand in hand.

  Elektrische bedrijfswagens

  Beter voor milieu, levenskwaliteit én budget

  Een elektrische bedrijfswagen was tot voor kort het privilege van de happy few. Intussen is er een duidelijke democratisering aan de gang. Ook bij de populaire leasingmerken tekent er zich sinds 2020 een golf van vergroening af. Dit opent deuren voor een groter publiek: heel wat werknemers kunnen nu ook kiezen voor een elektrische wagen. Bovendien is de total cost of ownership (TCO) van elektrische wagens vaak gunstiger voor bedrijven.

  Elektrisch rijden is niet langer kiezen tussen groen of comfort: nu de technologie de kinderschoenen is ontgroeid, is het rijbereik van de aandrijfbatterij niet langer een struikelblok. De recente elektrische wagens kunnen vlotjes 300 à 400 kilometer rijden na een volledige oplaadbeurt. Het aantal laadpunten — langs wegen en snelwegen, op het bedrijf en zelfs bij de bestuurder thuis — breidt gestaag uit.

  Dankzij de fiscale steunmaatregelen voor laadinfrastructuur op het bedrijfsterrein zijn laadpalen voor ondernemingen betaalbaarder dan ooit.

  De overheid blijft de elektrische wagens ook stimuleren met onder meer een aftrekbaarheid van 100% en minimale belastingen, een belangrijke financieel voordeel waar je als werkgever niet omheen kunt.

  Groene (r)evolutie in je wagenpark

  Overstappen naar meer elektrische voertuigen in je wagenpark, hoe doe je dat best? Als leasingmaatschappij met ervaring in vlootvergroening kunnen we je deze gouden raad geven: ga niet over één nacht ijs. Pak de vergroening van je wagenpark gefaseerd aan met een stappenplan, waarin je de keuze voor een elektrische wagen stimuleert bij werknemers.

  Start een proefproject met een selecte groep geïnteresseerde bestuurders, bijvoorbeeld. Wanneer je hun ervaringen optekent en analyseert, leg je al snel de belangrijkste voordelen en eventuele werkpunten bloot. Op basis daarvan kan je je strategie voor een emissievrij wagenpark verder uitrollen.

  Het verdient ook aanbeveling om je door een ervaren partij te laten begeleiden in het proces. Kies je voor leasing, dan kun je een beroep doen op je leasepartner. Op die manier dek je ook alle risico’s af, niet het minst de restwaarde op het einde van het contract. 

  Starten met meer elektromobiliteit in je wagenpark?

  Neem contact op met Athlon. Eén van onze experts begeleidt je graag bij de gefaseerde aanpak van de vergroening van je wagenpark en een sluitende car policy voor elektrische voertuigen.

  Wees helemaal mee

  Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in