Terug naar overzicht

Elektrische auto leasen: een goed idee?

Leasen en (deels) elektrisch rijden gaan hand in hand. Je leasepartner doet immers veel meer dan gewoon de elektrische of plug-inhybride bedrijfsauto ter beschikking stellen. Advies en begeleiding zijn Athlon's handelsmerk!

Elektrische bedrijfswagens

  Groene (r)evolutie in je wagenpark

  Overstappen naar meer elektrische voertuigen in je wagenpark, hoe doe je dat best? Als leasingmaatschappij met ervaring in vlootvergroening kunnen we je deze gouden raad geven: ga niet over één nacht ijs. Pak de vergroening van je wagenpark gefaseerd aan met een stappenplan, waarin je de keuze voor een elektrische wagen stimuleert bij werknemers.

  Start een proefproject met een selecte groep geïnteresseerde bestuurders, bijvoorbeeld. Wanneer je hun ervaringen optekent en analyseert, leg je al snel de belangrijkste voordelen en eventuele werkpunten bloot. Op basis daarvan kan je je strategie voor een emissievrij wagenpark verder uitrollen.

  Het verdient ook aanbeveling om je door een ervaren partij te laten begeleiden in het proces. Kies je voor leasing, dan kun je een beroep doen op je leasepartner. Op die manier dek je ook alle risico’s af, niet het minst de restwaarde op het einde van het contract. 

  Profiteer van de fiscale voordelen

  Dankzij de fiscale steunmaatregelen voor laadinfrastructuur op het bedrijfsterrein zijn laadpalen voor ondernemingen betaalbaarder dan ooit.

  De overheid blijft de elektrische wagens ook stimuleren met onder meer een aftrekbaarheid van 100% en minimale belastingen, een belangrijke financieel voordeel waar je als werkgever niet omheen kunt.

  Bij Athlon kun je terecht voor gedegen advies rond de fiscale aspecten van elektrisch rijden, van auto tot laadpaal.

  Starten met meer elektromobiliteit in je wagenpark?

  Neem contact op met Athlon. Eén van onze experts begeleidt je graag bij de gefaseerde aanpak van de vergroening van je wagenpark en een sluitende car policy voor elektrische voertuigen.