Terug naar overzicht

Elektrische bestelwagens, die lease je (en dit is waarom)

Klimaatdoelstellingen, CSR, maar ook lage-emissiezones en fiscale druk maken de overstap naar elektrische bedrijfsvoertuigen onafwendbaar, bestelwagens incluis. Deelstepbedrijf Dott heeft de switch al gemaakt, maar veel bedrijven zitten nog met vragen rond kostprijs en haalbaarheid. Terecht? We zetten de mogelijke struikelblokken en voordelen via operationele leasing op een rijtje.

Elektrische bestelwagens

  Is bij de personenauto’s de trend richting elektrisch rijden al langer ingezet, dan is de omwenteling bij de vans nog maar net aangevat. Maar het kan snel gaan. In steden als Gent, Brussel en Antwerpen worden oudere dieselvoertuigen al langer gebannen en schuift de weringsdrempel op richting Euro 5 en uiteindelijk Euro 6. Andere steden zullen volgen en misschien zelfs strengere criteria hanteren onder impuls van de publieke opinie. Ook de fiscaliteit zal bedrijven ongetwijfeld in de richting van elektrische bestelwagens sturen. Daarom biedt Athlon Belgium een brede range voertuigen aan en helpen ervaren consultants bedrijven de omslag te maken. 

  Voordelen vs struikelblokken

  Emissieloos rijden, de rustgevende ervaring en de besparing op de operationele kosten zijn overtuigende voordelen van E-Vans. Athlon experts helpen om de – vaak vermeende – struikelblokken weg te nemen. 

  Steve Somers, LCV (Light Commercial Vehicle)-specialist bij Athlon Belgium: “Vragen en twijfels spelen een belangrijke rol bij de bereidheid van bedrijven om over te stappen naar e-mobility. Onze begeleiding begint bij de keuze van de juiste E-Vans. Sommige modellen hebben immers een groter rijbereik dan andere en kunnen bovendien sneller laden. Wat dat rijbereik betreft: veel bestelwagenrijders hebben aan een volle acculading genoeg om meerdere dagen te overbruggen. Voor de laadinfrastructuur helpen de consultants van Athlon bij het bepalen van de laadnoden en werken een voorstel uit in samenwerking met gerenommeerde laadpaalpartners. De kosten voor deze infrastructuur zijn trouwens fiscaal volledig aftrekbaar.

  Geen risico’s, minder downtime

  Dankzij operationele leasing van elektrische bestelwagens worden eventuele risico’s afgewenteld. Bovendien biedt het een garantie op een maximale return on investment. 

  Steve Somers: “Alle operationele kosten zijn inbegrepen, de restwaarde is gegarandeerd en financiële middelen worden met VanLease beter gespreid. Bovendien worden administratieve lasten, maar ook de downtime van voertuig en personeel vermeden. Die kunnen zwaar doorwegen in het totale kostenplaatje. Daarom is het belangrijk om naar de Total Cost of Use (TCU) te kijken, in plaats van naar de Total Cost of Ownership.”

  Dott is overtuigd

  Dott, een bedrijf dat elektrische steps inzet in grote steden over heel Europa, gaat in zee met Athlon voor zijn elektrische bestelwagens in België. Max Boutsen, Project Manager Operations & Sustainability bij Dott verklaart de keuze: “Wij staan voor duurzame mobiliteit. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor het wisselen van de batterijen van onze steps opteren voor emissievrije oplossingen zoals cargofietsen en E-Vans. Als start-up willen we geen te grote financiële investeringen aangaan en ons 100% met onze core business bezighouden. Het all-in leasingpakket van Athlon beantwoordt aan al onze wensen”. 

  Wil je meer informatie over hoe Athlon je kan helpen elektrische bestelwagens te integreren in je vloot? Neem dan contact op met sales.belgium@athlon.com